Izvor: Tanjug
25.08.2021 u 08:06
0

Danas KOMEMORACIJA UBIJENIM SRBIMA u Plavnu i Gruboru kod Knina!

U hrvatskom selu Plavnu i njegovom zaseoku Gruboru kod Knina danas će biti organizovana komemoracija civilnim žrtvama ubijenim tokom vojno-policijske akcija Oluja, kojoj će prisustvovati i izaslanik srpskog predsednika Veran Matić.

Komemoraciju svake godine organizuju Srpsko narodno veće i Veće srpske nacionalne manjine šibensko – kninske županije.

VAŽNO:

KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE ODLUKE: Tri modela nastave – apel na nastavnike da se VAKCINIŠU! (VIDEO)

PAPOVIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Amerika-to je ogromna kolilčina nepameti iz koje mnogo smrdi!

DR CAKIĆ ZA „TELEMASTER“: Ovaj RAT DOBIJAMO! Naš put je put LJUBAVI, PORODICE i DECE!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 25. AVGUST: U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom!

Komemoracija u Plavnom biće održana pored krsta postavljenog za žrtve tog sela, a nastaviće se i u njegovom zaseoku Grubori, kod spomen obeležja civilnim žrtvama. Komemoraciji će prisustvovati potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, predsednik SNV i poslanik Milorad Pupovac, kao i drugi pripadnici SNV, SDSS i predstavnici šibenske i kninske lokalne zajednice.

„Umesto efikasnog otkrivanja odgovornih za ubistvo civila …., samo zato što su bili Srbi, i paljenje kuća u zaseoku Grubori, samo zato što u njima žive Srbi, na delu je bila sramotna konstrukcija o izmišljenom četničkom napadu i bešćutna ignorancija ratnog zločina protiv civilnog stanovništva“, stoji u odluci Vrhovnog suda Hrvatske kojom je u septembru 2019. potvrđena oslobađajuća prvostepena presuda u ponovljenom postupku protiv optuženih Frane Drlje i Bože Krajine, pripadnika ATJ Lučko, podsetio je hrvatski portal.

U Gruboru su 25. avgusta 1995. pripadnici ATJ Lučko počinili zločin nad šestero srpskih civila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter