3°C

Beograd

Photo: facebook/printscreen/Горан Весић

Izvor: Tanjug

Danas KOMEMORACIJA UBIJENIM SRBIMA u Plavnu i Gruboru kod Knina!

Golden Rose ad

U hrvatskom selu Plavnu i njegovom zaseoku Gruboru kod Knina danas će biti organizovana komemoracija civilnim žrtvama ubijenim tokom vojno-policijske akcija Oluja, kojoj će prisustvovati i izaslanik srpskog predsednika Veran Matić.

Komemoraciju svake godine organizuju Srpsko narodno veće i Veće srpske nacionalne manjine šibensko - kninske županije.

VAŽNO:

KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE ODLUKE: Tri modela nastave - apel na nastavnike da se VAKCINIŠU! (VIDEO)

PAPOVIĆ U EMISIJI "POSLE RUČKA": Amerika-to je ogromna kolilčina nepameti iz koje mnogo smrdi!

DR CAKIĆ ZA "TELEMASTER": Ovaj RAT DOBIJAMO! Naš put je put LJUBAVI, PORODICE i DECE!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 25. AVGUST: U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom!

Komemoracija u Plavnom biće održana pored krsta postavljenog za žrtve tog sela, a nastaviće se i u njegovom zaseoku Grubori, kod spomen obeležja civilnim žrtvama. Komemoraciji će prisustvovati potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, predsednik SNV i poslanik Milorad Pupovac, kao i drugi pripadnici SNV, SDSS i predstavnici šibenske i kninske lokalne zajednice.

"Umesto efikasnog otkrivanja odgovornih za ubistvo civila ...., samo zato što su bili Srbi, i paljenje kuća u zaseoku Grubori, samo zato što u njima žive Srbi, na delu je bila sramotna konstrukcija o izmišljenom četničkom napadu i bešćutna ignorancija ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", stoji u odluci Vrhovnog suda Hrvatske kojom je u septembru 2019. potvrđena oslobađajuća prvostepena presuda u ponovljenom postupku protiv optuženih Frane Drlje i Bože Krajine, pripadnika ATJ Lučko, podsetio je hrvatski portal.

U Gruboru su 25. avgusta 1995. pripadnici ATJ Lučko počinili zločin nad šestero srpskih civila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad