0°C

Beograd

Photo: kancelarija za KiM

Izvor: Tanjug

PETAR PETKOVIĆ: Oslobođeni Janković i vozači kamiona su na putu za Beograd

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su koordinator RIK-a Marko Janković i trojica vozača, koji su prevozili referendumski materijal, a koji su sinoć privedeni na administrativnom prelazu Merdare - na putu ka Beogradu.

Petković je rekao da su oni sinoć bili privedeni, da su im oduzeti mobilni telefoni i da su odvedeni u kosovsku policiju u Lužanima, 10-ak kilometara od Meradra ka Podujevu.

Naveo je da je Beograd sinoć poslao oficira za vezu Dejana Pavićevića i da su oni oslobođeni.

Kosovska policija je zaplenilla oba kamiona sa referendumskim materijalom, što je suprotno svim sporazumima i dogovorima jer je reč o materijalu koji je najavljen i koji je stigao legalno na administrativnu liniju, gde je trebalo da ga sačeka OEBS i preuzme, kako bi ga danas distriburao, istakao je Petković.

Naveo je da se, umesto OEBS-a koji se nije ni pojavio, pojavilo 10 vozila kosovske policije.

Petković je naveo da je o tom slučaju obavestio izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i istakao da je rec o fragrantnom kršenju ljduskih prava i procedura.

Petković smatra da je reč o manifestaciji sile premijera privremenih porištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad