Izvor: Tanjug
10.09.2022 u 07:39
0

PRVO PUTOVANJE U INOSTRANSTVO: Japanski car planira da prisustvuje sahrani Elizabete II!

Japanski car Naruhito planira da prisustvuje sahrani britanske kraljice Elizabete, a moguć je dolazak i premijera Fumia Kišide, izvestili su japanski mediji.

NEĆE ČARLSA ZA KRALJA: Lideri Komonvelta traže od Velike Britanije reparaciju i izvinjenje za robovski rad!

To bi bilo prvo putovanje japanskog cara u inostranstvo otkako je stupio na presto u maju 2019.

Carica Masako je takođe izrazila želju da prisustvuje, a japanska vlada organizovaće njihovo putovanje, objavili su u petak NTV, TBS i drugi japanski mediji, pozivajući se na izvore iz vlade, navodi britanska agencija.

Kraljica Elizabeta je 2020. pozvala cara Naruhita da poseti Britaniju, ali je putovanje odloženo zbog pandemije, podsećaju mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Japanski premijer Kišida razmatra da prisustvuje kraljičinoj sahrani, pre nego što se kasnije ovog meseca uputi u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, izvestila je u danas TV Asahi.

Kraljica Elizabeta, koja je posetila Japan 1975. da bi se sastala sa tadašnjim carem Hirohitom, dala je „veliki doprinos“ jačanju veza Japana sa Britanijom, poručio je Kišida u petak.

Car Naruhito, koji je studirao na Oksfordskom univerzitetu 1980-ih, „duboko je ožalošćen“ smrću kraljice Elizabete i izrazio je saučešće, saopšteno je iz vladine službe za državna pitanja koja se tiču japanske carske porodice.

Japanski vladar retko prisustvuje kraljevskim sahranama u inostranstvu, a 1993.godine, bivši car Akihito i njegova supruga Mičiko prisustvovali su državnoj sahrani belgijskog kralja Boduena, u društvu tadašnje carice Mičiko, prenosi Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden takođe je juče rekao da će prisustvovati sahrani britanske kraljice.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter