Izvor: Informer
30.11.2023 u 16:24
0

AFERA „SNIMAK“: Narod plaća poslaničku platu, a za tu platu kupuju drogu

Đorđe Miketić, visoko pozicionirani opozicioni političar sa tajkunske liste Đilas-Šolak, našao se u centru skandala nakon što je svojevoljno objavio isečak iz privatnog snimka na kom je nag i u prisustvu nepoznate ženske osobe.

Na snimku koji je nešto kasnije objavljen na društvenim mrežama, u pojedinim kadrovima vidi se da na stolu stoje praškaste bele supstance nalik na kokain.

Kako se može čuti na snimku, u toku intimnog čina ženska osoba u jednom trenutku izgovara i rečenicu:

– Ti ćeš da platiš sve, poslaničkom platom.

S obzirom na to da je ova afera do temelja uzdrmala političku scenu u Srbiji, mediji su preneli kompletnu rekonstrukciju svega što je do sada poznato.

Kako je sve počelo

Miketić je na svom nalogu na platformi Iks objavio snimak fotografiju sa nepoznatog broja telefona za koju je rekao da predstavlja pokušaj ucene.

– Podneću krivičnu  prijavu protiv NN lica – najavio je tada Miketić na popularnoj društvenoj mreži

Koga je Miketić optužio

Za objavljivanje snimka, Miketić je optužio Bezbednosno informativnu agenciju.

– Za svedoka ću pozvati Aleksandra Vučića koji je sinoć na TV najavio da kreće hajka na mene. Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu već radi za Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane – napisao je u pomenutoj objavi poslanik u Skupštini Srbije u tehničkom mandatu.

Šta je Miketić rekao za snimak

Nakon što se snimak proširio društvenim mrežama, Miketić je priznao njegovu autentičnost.

– Uvek ću reći šta je istina, a šta ne. Radi se o starom privatnom snimku koji je očigledno ukraden iz mog stana – rekao je tada opozicionar.

Šta je odgovorila BIA

Kako je Informer već pisao, BIA se ovim povodom oglasila dva puta.

– Povodom nastavka napada pojedinih medija na Bezbednosno-informativnu agenciju, a u vezi sa eksplicitnim snimkom gospodina Đorđa Miketića, saopštavamo da BIA neće dopustiti da bude uvučena u političke igre gospodina Miketića i njegove političke opcije i ponavljamo da Agencija za nastanak i širenje pomenutog materijala, iz više razloga neumesne sadržine, ne snosi nikakvu odgovornost – navodi se u hronološki drugom saopštenju BIA.

Šta je rekao predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je Đorđe Miketić pokušao da iskoristi privatni kućni snimak da sebe predstavi kao žrtvu.

– To nije ljubakanje sa devojkama kako bi on želeo da predstavi, to nikakve veze nema sa muško-ženskim, muško-muškim, žensko-ženskim odnosima – rekao je predsednik Srbije.

Kako je objasnio šef države, BIA je odmah pokrenula istragu i zaključila da je to skinuto sa snimka koji nije napravljen tajnom kamerom već, kako sam dobio informaciju od BIA, snimao je iz blizine neko od Miketićevih prijatelja

A šta da je na snimku neko iz vlasti?

Kako je Informer već pisao, ovim povodom oglasio se i advokat i član SNS Vladimir Đukanović.

– Da je bilo ko iz vlasti umesto Miketića na snimku, vi bi ga razapanjili. Imali bi specijalne emisije i sagovornike na temu ugriženosti žena koje su prinuđene da se bave prostitucijom, a koje bahati predstavnici vlasti iskorišćavaju za niske strasti i to plaćaju narodnim parama. Analizirali bi danima kom kriminalnom klanu pripada taj pripadnik vlasti, od koga nabavlja kokain, kakve sve bahanalije inače predstavnici vlasti prave, ko učestvuje u orgijama, da li takav može da bude u javnom životu, kakav se primer daje društvu, posebno mladima… Danima bi vam to bila udarna tema i ne bi vas bilo briga kako je snimak dospeo u javnost. Ali, pošto je na snimku visoko rangirani opozicioni političar sa Šolak-Đilas liste, onda vas baš briga za sve gore pomenute teme. E zato ste licemeri i zato ćete izgubiti na izborima – napisao je Đukanović na svom profilu na društvenoj mreži Iks.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter