Izvor:
29.07.2017 u 00:03
0

AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA: Na Horgošu akcija „Vozi odmoran“!

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa MUP je danas na graničnom prelazu Horgoš organizovala akciju podele edukativnog materijala tranzitnim putnicima, u okviru kampanje „Vozi odmoran“.

Akciji se priključila i ambasada Turske, koja je prepoznala značaj preventivnih aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova usmerenih ka tranzitnim putnicima.

Dani vikenda tokom letnjih meseci su dani sa najvećim protokom saobraćaja na graničnim prelazima i sa najvećim rizikom nastanka saobraćajnih nezgoda, navodi se u saopštenju Agencije za bezbednost saobraćaja.

Upravo zbpg toga, na putnim pravcima ka Crnoj Gori, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj i Bugarskoj, postavljeni subilbordi sa porukama kampanje „Vozi odmoran“, a urađen je i radio spot na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jezikukoji se emituje na nacionalnim radio frekvencijama, čime se utiče na svest svih učesnika u saobraćaju o važnosti pravljenja pauza tokom dugih putovanja

Akciji podele edukativnog materijala tranzitnim putnicima na graničnom prelazu Horgoš, prisustvovali su direktor policije Vladimir Rebić, načelnik Uprave granične policije Milenko Božović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i savetnik ambasadora Turske Anjl Kayalar.

Rebić je tom prilikom izjavio da Agencija za bezbednost saobraćaja i Ministarstvo unutrašnjih poslova kampanju „Vozi odmoran“ sprovode sa ciljem apela na vozače kao bi pravili što češće pauze, vozili odmorni i poštovali pravila saobraćaja.

Apelovao je na sve putnike u automobilima da poštuju ograničenja brzine i vezuju pojaseve, kako na prednjem, tako i na zadnjim sedištima.

Na vozače i putnike apelovala jev.d.direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Predstavnik ambasade Turske naveo je da je prepoznao važnost ove kampanje koja ima za cilj smanjenje stradanja tranzitnih putnika u letnjim mesecima, s obzirom da je u 2016. godini, od ukupnog broja nastradalih turskih državljana koji su tranzitirali kroz u Srbiju, više od polovine njih nastradalo u toku letnjih meseci.

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter