Izvor:
27.01.2019 u 08:33
0

ANTALOGIJSKI MEČ U TENISU: Cela Srbija očekuje istorijski meč Đokovića i Nadala!

Teniski svet, ali i cela sportska planeta, sa nestrpljenjem očekuju današnje finale Australijan opena između Novaka Ðokovića i Rafela Nadala koje će bez dileme biti istorijsko.

S jedne strane, Ðoković želi rekordnu sedmu titulu u Melburnu i ukupno 15. gren slem, koji bi mu dao dodatni vetar u leđa u "poteri" za Rodžerom Federerom i njegovih 20, a sa druge preporođeni Nadal, bez izgubljenog seta do finala, sa ciljem da osvoji 18. gren slem.

Najveće tenisko rivalstvo u istoriji dobija 53. čin, od kojih se svakako najduže pamti finale Melburna iz 2012, kada je Ðoković slavio posle skoro šest sati veličanstvene borbe.

– Nadal je igrao neverovatno do finala, nije izgubio ni set, a nisam ni ja bio loš u poslednjih nekoliko mečeva. Finale dolazi u pravom trenutku za obojicu. Siguran sam da će biti dobar meč i verujem da će ljudi uživati – izjavio je Ðoković.

Slično razmišlja i Nadal.

– Kroz karijeru smo gurali jedan drugog do samog limita. Srećan sam što imam takav rivalitet i ono što će se dogoditi biće još jedna epizoda – istakao je Nadal, koji bi u slučaju da osvoji titulu postao prvi u istoriji sa najmanje dve titule na svakom gren slemu.

Finale je na programu od 9.30.

Ðoković vodi u međusobnim susretima sa 27:25.

Takođe, srpski as dobio je i poslednji duel, u polufinalu Vimbldona prošle godine posle dva dana igre i pet setova borbe.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen @MondoBiHSport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter