Izvor: Happy BSC
07.11.2021 u 16:38
0

APEL DOBROVOLJNIM DAVAOCIMA KRVI! Stanje je ALARMANTNO! REZERVE KRVI SAMO ZA JEDAN DAN!

 Institut za transfuziju krvi Srbije apelovao je danas na sve zdrave sugrađane od 18 do 65 godina, da se odazovu pozivu i dobrovoljno daju krv, jer su rezerve drastično smanjene i nedostaju sve krvne grupe, a potrebe su u stalnom porastu.

Trenutno raspolažemo sa jednodnevnim rezervama krvi, upozorio je u saopštenju Institut za transfuziju krvi Srbije. 

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ: Srbija aktivna u borbi protiv klimatskih promena

Zbog jesenjeg školskog raspusta i predstojećeg državnog praznika 11. novembra, naredne nedelje je smanjen broj planiranih akcija na terenu, a očekuje se i manji odziv dobrovoljnih davalaca krvi.

Kako se ističe, loša epidemiološka situacija takođe utiče na smanjen odziv davalaca krvi.

Minimalne nedeljne potrebe za krvlju iznose 1.500 jedinica krvi, a Institut prikupi prosečno 70 odsto od tih potreba, što nije dovoljno za lečenje svih bolesnih i povređenih, koji se leče u zdravstvenim ustanovama koje Institut snabdeva.

PROČITAJTE JOŠ: Sahranjen Muamer Zukorlić

Ukoliko se ne prikupe dovoljne količine krvi, postoji mogućnost odlaganja operaconih programa, ukazano je u saopštenju.

Institut za transfuziju krvi radi svakog radnog dana od 7 do 19 časova, u četvrtak 11. novembra i u subotu radi od 8 do 15 časova.

Raspored rada mobilnih timova na terenu nalazi se na sajtu ww.nbti.org.rs

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter