Izvor: Alo
08.07.2021 u 10:29
0

APEL UDRUŽENJA SUDIJA SRBIJE UPUĆEN VUČIĆU: Hitno reagovati na kršenje zakona od strane Društva sudija Srbije

Udruženje sudija i tužilaca Srbije reagovalo je na poziv Društva Srbije Aleksandru Vučiću da prijavi tužilaštvu saznanja o sudijama koji kršeći zakon rade na štetu građana, njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

TUGA NA HAITIJU: Posle ubistva predsednika, povredama podlegla i PRVA DAMA!

SKUPŠTINA KOSOVA USVOJILA REZOLUCIJU O SREBRENICI! Srpska lista NAPUSTILA sednicu

GALE KERBER ZA HAPPY TV: Bez muzike nema života, rok se vraća na velika vrata!

 „Udruženje sudija i tužilaca Srbije smatra neprimerenim javni poziv Društva sudija Srbije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prijavi tužilaštvu saznanja o sudijama koji kršeći zakon rade na štetu građana. Uvažene kolege iz DSS bi trebalo da znaju za sudsku praksu i odluke Vrhovnog kasacionog suda u kojima su utvrdjene povrede zakona u korist okrivljenih od strane sudova, koje su dostupne na sajtu Vrhovnog kasacionog suda i koje mogu javno da se komentarisu. Istovremeno nam nisu jasni motivi. Društva sudija Srbije da pozivaju tužilaštvo da preuzme odgovarajuće korake i procesuira te „pojedince“-sudije koji navodno krše zakon. Tuzilastvo svakodnevno postupa po krivicnim prijavama podnetim protiv sudija ali napominjemo i da Republicki javni tuzilac redovno podize zahteve za zastitu zakonitosti. UST zabrinjava cinjenjica da DSS ostaje nemo na izjave drugih politickih cinilaca koje sudije i tuzioce nazivaju produzenom rukom izvrsne vlasti, podanicima i zlikovcima, pozivajuci na lustraciju pravosudja, zbog cega deluje da stav DSS nije principijelan, vec po svemu sudeci ulazi u domen politickih preferencija, kojih bi strukovno udruzenje moralo da se kloni.UST podseća DSS da Visoki savet sudstva ima mehanizme za reakciju na izjave u javnosti kojima se utiče na nezavisnost sudstva, kao i da DSS ima svoje članove u ovom savetu, pa nije jasno zašto ne iniciraju pred savetom ovakve diskusije nego idu u javnost sa saopštenjem za medije!?“, saopštilo je Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter