Izvor:
27.11.2019 u 10:01
0

„ARENA“ ZA KRALJICU SPORTOVA: Beograd dokazao da je uvek na svetskom nivou! (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je u jutarnjem programu ''Dobro jutro Srbijo'' na televiziji „Hepi” naglasio da je Beograd dobio domaćinstvo Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine i da će se takmičenje održati u Beogradskoj areni.

On je podsetio da je Evropsko dvoransko prvenstvo, takođe, održano u Areni 2017. godine, kada se srpska prestonica pokazala kao dobar domaćin. Nije lako, kako je istakao, dobiti organizaciju tako značajnog takmičenja u konkurenciji drugih svetskih gradova i dodao da srpska prestonica ima dve godine da pripremi to takmičenje na najvišem nivou.

Prvenstvo u atletici, „kraljici sportova”, najeksponiraniji je medijski događaj, posle Olimpijade i Svetskog prvenstva u fudbalu. Događaj iz Beogradske arene će prenositi skoro 200 zemalja u direktnom prenosu, a podsetiću da je trka na 100 metara jedna od najgledanijih događaja na Olimpijadi, kao i na svetskim prvenstvima u atletici. To je dobra prilika za promociju Beograda, Srbije i našeg sporta – ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je istakao da je sa Atletskim savezom Srbije napravljen plan za razvoj atletike u Beogradu u narednom periodu.

Atletika i plivanje su bazični sportovi iz kojih proizilaze svi ostali sportovi. Iz tog razloga ćemo u narednim godinama u svim prigradskim opštinama uraditi po atletsku stazu u cilju veće populacije kod dece i razvoja same atletike. Takođe, u saradnji sa Atletskim savezom Srbije kreće program „Atletika kid”, koji će se sprovoditi u beogradskim vrtićima za decu od pet do šest godina, inače to je program koji Svetska atletska federacija promoviše širom sveta – naveo je Vesić i najavio da će sutra u Beogradu, između ostalog, razgovarati i na tu temu sa predsednikom Svetske atletske federacije Sebastijanom Kouom.

Prema njegovim rečima, organizacija ovako značajnog takmičenja omogućava, pored promocije naše zemlje i glavnog grada, afirmaciju naših atletičara pred domaćom publikom, kao i promociju „kraljice sportova” kod naše najmlađe populacije.

Pored dobre prezentacije našeg grada u Monte Karlu i dobrog domaćinstva 2017. godine, ključno za dobijanje ovog takmičenja bilo je to što je Srbija bezbednosno, politički i ekonomski stabilna zemlja – ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da je strategija Grada Beograd i Srbije da se svake godine dobija jedno veliko sportsko domaćinstvo, bez obzira na veličinu naše zemlje. Takođe je primetio da će izgradnja novog nacionalnog stadiona omogućiti Beogradu i Srbiji da se kandiduje za Svetsko atletsko prvenstvo na otvorenom ili za finale Lige šampiona u fudbalu.

Izvor: happytv
Foto: tickets.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter