Izvor:
06.02.2018 u 15:21
0

BENET POČASTVOVAN ZBOG OTKAZIVANJA NJEGOVE POSETE VARŠAVI: „Krv poljskih Jevreja vrišti iz zemlje i ne postoji zakon koji će je utišati!“

Izraelski ministar prosvete Naftali Benet izjavio je da je počastvovan jer je Poljska otkazala njegovu posetu Vasršavi jer je odbio da odustane od osude nedavno usvojenog zakona, prema kojem se iznošenje tvrdnji o eventualnoj umešanosti Poljske u nacističke zločine na njenoj teritoriji, tokom Drugog svetskog rata, proglašavaju nezakonitim.

On je ranije najavio da će otputovati u Poljsku kako bi razgovarao o zakonu, međutim portparol poljske vlade je negirao da je takva poseta ugovorena.

– Krv poljskih Jevreja vrišti iz zemlje i ne postoji zakon koji će je utišati. Vlada Poljske je otkazala moju posetu jer sam spomenuo zločine njihovih sunarodnika. Počastvovan sam – rekao je Benet.

Portparolka poljske vlade rekla je da će se uskoro razgovarati o zajedničkoj istoriji.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter