Izvor: Kurir.rs
11.02.2024 u 08:31
0

BLIŽI NAM SE VASKRŠNJI POST: Mnogi pravoslavni vernici se pridržavaju ovih stvari

Za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike uskoro počinje Veliki ili Časni post, koji će trajati sedam nedelja, a koji najavljuje najveći hrišćanski praznik – Vaskrs.

DANAS JE VELIKA ILI STRASNA SUBOTA: Evo šta sve treba uraditi dan pre Uskrsa

Vaskršnji post naziva se Veliki zbog važnosti i dužine trajanja, ali i Časni, jer obuhvata vreme Isusovog stradanja i razapinjanja na Časni krst. Prema pravoslavnom učenju, Veliki post nas uči pokajanju, praštanju i molitvi, a cilj je da se u miru i tišini dočeka najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Duhovni post podrazumeva odricanje od grešnih i zlih misli, dok se telesni post odnosi na udržavanje od alkoholnih pića i hrane životinjskog porekla.

Isus je prvi postio

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter