Izvor: Tanjug
26.10.2021 u 17:53
0

Brnabić: Digitalizacija značajno uticala na posledice korone

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je proces digitalizacije u našoj zemlji bio od velikog značaja u suočavanju sa posledicama prouzrokovanim virusom korona.

Brnabić je na onlajn samitu pod nazivom „Njena moć“ u organizaciji časopisa Foreign Policy istakla da su mnoge državne institucije za vreme pandemije uspele da funkcionišu upravo zahvaljujući elktronskom servisu eUprava i dodala da je na taj način omogućeno da đaci u Srbiji pohađaju školu bez prekida i to tako što je organizovana onlajn nastava.

PROČITAJTE JOŠ: OD 1. JANUARA U EVROPU SAMO SA VAKCINOM: PCR i antigenski test više NE VAŽE  

– Veoma nam je pomoglo u kampanji vakcinacije. Napravili smo sistem na kojem su građani mogli u potpunosti da sve odrade vezano za vakcinaciju, omogućili smo elektronsko prijavljivanje i onda smo ih podsećali za revakcinaciju, kao što radimo i sada za treću, odnosno buster dozu – rekla je premijerka.

Ona je na pitanje urednice Foreign Policy Ejmi Makinon na koji način se Vlada Srbije suočila sa problemom odlaska mladog školovanog kadra iz zemlje naglasila da je vlada učinila napore kako bi podržala te ljude da se vrate u zemlju i dodala da su uvedene poreske olakšice za kompanije koje zapošljavaju naše ljude iz dijaspore.

– Pružamo ljudima iz dijaspore podršku da se vrate u zemlju i vidimo da se to dešava, ali problem „odliva mozgova“ i dalje postoji, samo u mnogo manjoj meri – kazala je premijerka Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Zaražene 182 osobe korona virusom!   

Brnabić je govorila i o položaju žena u društvu u Srbiji i u tom smislu navela da žene sve više zauzimaju važna mesta u vođenju zemlje, na državnom nivou, ali i na lokalnom, kao i da se kroz reforme pravosuđa radi dosta kada je reč o borbi protiv nasilja nad ženama, ali i u ostvarivanju osnovnih prava žena, što je ozbiljno pitanje i za rešavanje svih problema u vezi toga potrebno je vreme. 

Dodala je da je za vreme pandemije virusa korona u Srbiji primećen porast nasilja, ali i psihosomatski problemi poput napada panike, depresije i to ne samo kod žena, već u celoj populaciji.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter