Izvor: Tanjug
18.01.2022 u 10:21
0

ČAČAK: Zasedao Radni tim, očekuju kraj ovog talasa

Članovi čačanskog Radnog tima za praćenje širenja virusa korona, koji je jutros zasedao, ocenili su da bi uskoro mogao biti kraj ovog talasa korona virusa.

Prema rečima dr Aleksandra Pajovića, direktora Doma zdravlja u Čačku, od prvog januara beleži se povećanje pregleda u kovid ambulantama, a 15. januara je dostignut maksimum od 565 pregleda.

Do 6. januara taj broj se kretao oko 300 od čega je između 150 i 200 bilo prvih pregleda, a od 6. januara beleži se skok od 400 pregleda, na kom nivou se broj i zadržao do 15. januara, rekao je Pajović.

– Moguće da smo dostigli vrh i da očekujemo neko izvesno smanjenje – ocenio je Pajović.

On je podsetio da je radno vreme Kovid ambulanti u Ljubiću i u Domu zdravlja od 7 časova ujutru pa sve do 22 časa uveče. U obe ambulante rade po dva doktora u smeni.

Broj vakcina se kreće oko 100, od čega je samo između 10 do 15 prvih doza.

Zbog smanjenog broja vakcinacija, radno vreme vakcinalnog punkta u čačanskom Domu kulture je od 10 do 18 časova.

Van tog vremena, građani se mogu vakcinisati u prostorijama Doma zdravlja.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona, dr Mihajlo Luković nada se da će do kraja januara ili u prvoj sedmici februara biti kraj ovoga talasa.

– Ovaj soj je daleko blaži nego prethodni i mi moramo i psihološki pristup da menjamo. Ne treba se opuštati. Kad čovek ima bolest treba je lečiti, ali ne treba živeti u strahu kakav smo imali prethodne dve godine. Mislim da je vreme da strah izbacimo iz naše kuće, iz naših života. Da živimo konačno normalno kao što smo i ranije živeli – rekao je dr Luković.

On smatra da je vreme da kovid 19 prihvatimo kao što smo ranijih godina prihvatali grip i da će taj virus verovatno preći u neku sezonsku infekciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter