Izvor: Novosti
13.07.2021 u 07:32
0

ČISTE TRI JEZERA ZA ZDRAVU VODU: Kapitalna investicija na izvorištu Zvezdan u Trsteniku vredna 19,5 miliona dinara

Veliki radovi na čišćenju sva tri jezera izvorišta Zvezdan u Trsteniku počeli su ovih dana kako bi se obezbedila sigurna zdrava pijaća voda za sve korisnike opštinskog vodovoda.

Investicija vredna 19,5 miliona dinara izdvojena je iz budžeta Trstenika, a radovi su povereni Vodoprivrednom preduzeću Ćupija.

VAŽNO:

NOVA FABRIKA VAKCINA U SRBIJI: Potpisan Memorandum o saradnji sa Kinom

PREDSEDNIK NASTAVLJA POSETE: Vučić sutra u Kladovu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ODRŽALA VAŽAN SASTANAK: Srbija i SAD partneri u energetskoj tranziciji

ISPOVEST U „ĆIRILICI“ KOJU SRBIJA NIJE ČULA DO SADA: Muslimani su ubijali žene i decu, sve! Ja sam jedini preživeo tako što sam odglumeo da sam mrtav!

– Čišćenje jezera, dva infiltraciona i jedno taložno, obavljaju se na svakih pet godina, kako nalažu standardi Zavoda za javno zdravlje i to je naša obaveza kako bi garantovali kvalitet zdrave pijaće vode – napominje Milena Turk, predsednica Oštine Trstenik.

U JKP „Komstan“ kažu da je trenutno podzemlje bogato vodom i da je period idealan za izvođenje složenih radova. Poremećaje u vodosnabdevanju se ne očekuju, budući da izvorište Prnjavor zadovoljava potrebe korisnika.

– Radimo izmuljavanje uzvodno od zahvata, ali i uklanjanje rastinja na perifernim kosinama, reč je o osnovnim radovima na čišćenju – navodi Miladin Gavrić, direktor Vodoprivrednog preduzeća Ćuprija.

Prethodnih godina investicije u bolje vodosnabdevanje u Trsteniku bile su značajne.

Stvoreni su uslovi za razvoj izvorišta Zvezdan, sa još dva jezera i dva drena. Od kapitalnih projekata završena je obnova 17,5 kilometara vodovoda, šest kilometara magistralnog cevovoda kapaciteta 120 litara u sekundi, sistem istočne radne zone od 2,5 kilometra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter