Izvor: Telegraf
04.09.2024 u 22:21
0

DA LI JE OVO REALNO: Bombonjera poznata po visokoj ceni jeftinija od čokolade za kuvanje

Cena kakaa dramatično raste poslednjih meseci

Korisnica društvene mreže X podelila je sa svojim pratiocima frustraciju zbog cene čokolade za kuvanje koju je pronašla u jednoj prodavnici poznatog trgovinskog lanca.

Na društvenoj mreži je podelila fotografiju cene čokolade za kuvanje od 200g koja iznosi 569 dinara. Posebno je iznenadila visoka cena ove čokolade zbog toga što na rafu pored stoji bombonjera čuvenog brenda koja je poznata po tome što njena cena nije za svačiji džep i u ovom slučaju 100g košta 549 dinara.

– Jel realno da je čokolada za kuvanje skuplja od Ferera? Znači Ferero na glazuru od danas – napisala je žena.

Cena kakaa raste poslednjih meseci usled klimatskog fenomena El Ninjo koji uzrokuje suše u zapadnoj Africi, u oblasti gde se proizvodi 75 odsto ove sirovine ključne za pravljenje čokolade.

Komentari su bili raznoliki. Bilo je onih koji su istakli da je gramaža čokolade za kuvanje razlog za cenu, drugi su se složili da je bez obzira na gramažu čokolada preskupa.

Svakako, sezona slava je pred nama i čini se da će biti izazov na trpezu staviti čokoladnu tortu ili kolač.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar