Izvor: Blic.rs
23.11.2020 u 10:52
0

DANAS SE REŠAVA DILEMA KOJA MUČI ĐAKE: Hoće li đaci na raspust od 21. decembra do 20. januara i kada se PRELAZI NA ONLAJN NASTAVU

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da treba razdvojiti ono što se dešava u obazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu.

– Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom – brojke su po statistici zanemarljive ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja – ne iz obrazovnog sistema, jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou – ističe Ružić.

Krizni štab je referentan za preporuke, Vlada će doneti odluke, a jedinice lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu, objašnjava ministar.

SVE O SPORTU

MILAN GAJIĆ JASAN: Zvezda igra lepo, idemo ka našem cilju

LUKA JOVIĆ NEMA SREĆE: Ponovo na udaru španskih medija

KRALJ BELOG SPORTA U ČUDU: Obavezna vakcina pred Australijan open? Nisam upoznat…

MIHA OTKRIO KAKVU JE KAZNU SPREMIO ZA IGRAČA BOLONJE: Italija ne prestaje da se smeje

– Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn, pominje se ideja da se unificiraju kalendari AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta, da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici, a to ćemo ovih dana znati, možda već danas. Razgovaraćemo i o prelasku na onlajn nastavu za učenike srednjih škola i decu od 5. do 8. razreda – rekaoje Ružić.

Što se tiče vrtića i nižih razreda osnovne škole, dodao je, „ne smemo zaboraviti da tu decu mora neko i da čuva“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter