Izvor: HappyBSC
01.11.2020 u 14:27
0

DIREKTAN PRENOS! PRAVOSLAVNI SVET SE OPRAŠTA OD MITROPOLITA AMFILOHIJA! (VIDEO)

Počela je Sveta Arhijerejska zaupokojena liturgija u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. 

Liturgiju nad odrom blaženoupokojenog arhiepiskopa cetinjskog, mitropolita crnogorsko-primorskog, zetsko-brdskog i skenderijskog i egzarha sveštenog trona pećkog Amfilohija služi patrijarh srpski Irinej uz sasluženje arhijereja Srpske pravoslavne crkve i drugih pomesnih pravoslavnih crkava. 

Nebrojeno mnoštvo naroda se okupilo da se po poslednji put oprosti od mitropolita koji je bio zaštitnik, ispovednik i borac za pravoslavnu veru u Crnoj Gori u najtežim vremenima. 

Kada je postao arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski, zetsko-brdski i skenderijski i egzarh sveštenog trona pećkog 1991. na teritoriji cele eparhije zatekao je jedva 30 sveštenika i većinu hramova uništenih od strane komunista. 

Danas, u trenutku njegovog predstavljanja Gospodu on je obnovio ne samo hramove i verski život u Crnoj Gori, već je osnovao i eparhije Srpske pravoslavne crkve u Južnoj Americi.

Ovaj veliki borac za pravoslavlje je trijumfalno završio život, što dokazuje i činjenica da su se podgoričke ulice male da prime sve one koji su došli da ga pozdrave na njegovom putu kući, u Carstvo nebesko. 

Ditrektan prenos možete gledati na snimku ispod…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter