Izvor: Blic.rs
09.01.2021 u 11:38
0

ĐERLEK: U JANUARU stiže KINESKA vakcina, Srbija će imati 3 cepiva za imunizaciju stanovništva

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je jutros da će Srbija uskoro imati tri vakcine na raspolaganju za imunizaciju stanovništva.

– Spoljnopolitički kredibilitet naše zemlje je danas na višem nivou nego ranije i zbog toga je Srbija uspela da dobije vakcine i počne imunizaciju čak i pre EU – podsetio je Đerlek.

On je rekao i da priče o tome da zdravstveni radnici navodno odbijaju da se vakcinišu nisu tačne i da se preuveličavaju.

– Nema nikakvog masovnog odbijanja vakcinacije. To nije tačno – rekao je Đerlek i podsetio da je i sam vakcinisan ruskom vakcinom Sputnjik V.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

KRIZNI ŠTAB RAZMATRA ODLUKU: Onlajn nastava do proleća? Sve zavisi od JEDNOG PARAMETRA

DANAS JE SVETI STEFAN: Prvi koji je nastradao za veru hrišćansku

DA NE KASNITE NA POSAO: Evo kako brzo odlediti bravu i vrata automobila

On je ponovio da su i Fajzer/Biontekova, i ruska, i kineska vakcina koja se uskoro očekuje u Srbiji, potpuno bezbedne, a vakcinacija jedini način da se izbegne zaražavanje korona virusom.

– Bićemo bezbedni što pre završimo s imunizacijom. Imamo operativni plan u tri faze. U prvoj fazi planiramo vakcinaciju oko 1,4 miliona naših građana, a planiramo da vakcinišemo ukupno oko 3,4 miliona naših sugrađana. Kada to budemo postigli, bićemo na dobrom putu da se oslobodimo korona virusa. U nerednim imesecima planiramo da ubrzavamo imunizaciju, tempom kojim nam vakcine budu stizale u Srbiju – rekao je Đerlek i podsetio da je u toku vakcinacija zdravstvenih radnika i to ne samo onih iz Kovid sistema.

– Imamo porast smrtnosti i među ne-kovid pacijentima. Zato je važno da se svi zdravstveni radnici vakcinišu kako bi i ne-kovid pacijenti kojima je potrebna lekarska pomoć imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu- rekao je državni sekretar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter