Izvor:
07.06.2017 u 18:39
0

ĐOKOVIĆ DOŽIVEO DEBAKL: Razbijen u 1/4 finalu, Tim 3. set dobio sa nulom!

Novak Đoković igra četvrtfinale Rolan Garosa protiv Dominika Tima. Pogoršanje vremena je u Parizu pravilo problem tokom utorka, a derbi četvrtfinala se zato igra dan kasnije.

Meč se igra na drugom terenu po veličini, Suzan Lenglan, pošto su organizatori odlučili da u isto vreme na centralnom terenu "Filip Šatrije" igraju Rafael Nadal i Pablo Karenjo-Busta.

U dosadašnjih pet mečeva protiv Tima, Novak je svih pet puta izašao kao pobednik, a poslednji put je bukvalno demolirao Austrijanca na turniru u Rimu pre samo dve nedelje sa 6:1, 6:0.

Ipak, Tim je na Rolan Garosu delovao veoma sigurno u prva četiri kola i bez izgubljenog seta je savladao Tomića, Bolelija, Džonsona i Zebaljosa, dok se Novak namučio u duelu protiv Dijega Švarcmana, koji mu je oduzeo dva seta.

TOK MEČA:

III set:

0:6 – Kraj meča!

0:5 – Tim vezuje nova dva gema i na korak je od trijumfa.

0:3 – Raspada se Novakova igra. Tim pravi novi brejk i na korak je od pobede.

0:2 – Siguran gem za Austrijanca. Novak mora da se trgne pod hitno!

0:1 – Tim pravi brejk! Gori početak Novak nije mogao ni da zamisli. Tim pravi brejk na startu trećeg seta. Iskoristio je treću brejk loptu i faktički počinje identično kao i u 2. setu, u kome je odigrao odlično.

II set:

3:6 – Tim vodi sa 2:0 u setovima! Bio je brutalan u drugom setu i nije dao Đokoviću ni najmanju šansu za preokret posle brejka na startu. Jedina šansa bila je u 7. gemu, kada je Novak imao jedinu brejk šansu, ali je napravio neiznuđenu grešku u klučnom momentu.

3:6 – Tim vodi sa 2:0 u setovima! Bio je brutalan u drugom setu i nije dao Đokoviću ni najmanju šansu za preokret posle brejka na startu.

2:5 – Najzad je Novak uspeo da uzdrma Timov servis. Došao je do brejk lopte, ali je ponovo napravio neiznuđenu grešku, a Tim je u naredna dva poena vezao sjajne poene i došao na gem od drugog seta.

2:4 – Đoković je siguran na svoj servis i smanjuje prednost.

1:4 – Tim još jednom osvaja gem bez izgubljenog seta.

1:3 – Konačno Novak zaustavlja seriju Austrijanca. Dobjeni set Tima, kao i rani brejk i sigurna igra u drugom setu uzrokovao je dramatičnu promenu u kvotama kladionica u klađenju uživo. Pre početka meča kvota na Đokovića bila je 1.44, a na Tima 2.75. Sada je na Austrijanca 1.36, a na Đokovića čak 3,2.

0:3 – Silovit gem za Tima, bez izgubljenog poena osvaja treći vezani gem.

0:2 – Nervozno je Novak počeo drugi set na svoj servis, pošto je omogućio Timu dve brejk lopte nakon izjednačenja. Vodila se velika borba i posle treće brejk lopte Tim je došao do brejka i vođstva od 2:0.

0:1 – Tim je nastavio u dobrom ritmu i osvojio je svoj prvi gem u 2. setu

II Set počeo

7:6 – Đokovć se mučio u prvom setu protiv dostojnog protivnika i dobio prvi set uz veliku borbu.

5:5 – Đoković ima servis i i pri rezultatu 15:15, pokušao je da napadne ali loptica odlazi u aut. Tim je poveo 30:15. Đoković se ne opušta, već dobrim servisom tera Tima na grešku i dolazi do izjednačenja. Zatom, pogađa gotovo liniju za 40:30. Najbolji srpski teniser, asom rutinski povećava prednost na 6:5.

5:4 – Đoković je poveo protiv Tima, ali je ovaj imao odgovor i servisima došao do 5:5.

4:3 – Đoković je napravio brejk i ima servis, ali Tim uzvraća dobrom igrom i stvara šansu za brejk, što je i iskoristio pri vođstvu 40:30.

2:2 – Ekspresan ribrejk Novaka! Ovoga puta je on došao do tri vezane brejk lopte, a odmah je drugu iskoristio za izjednačenje.

1:2 – Đoković je loše počeo gem, Tim je došao do 40:0 i tri brejk lopte. Međutim, Novak je uspeo da dođe do izjednačenja, ali je Tim ubrzo ponovo došao do brejk lopte, koji je iskoristio nakon najdužeg poena.

1:1 – Tim bez problema osvaja svoj uvodni servis gem. Dobro je servirao i nije dao Novaku šansu da razmišlja o eventualnim brejk loptama. Treba istaći i da je vreme vlažno i da duva jači vetar, te uslovi za igru nisu idealni.

1:0 – Đoković je sigurno počeo duel. Osvojio je prvi gem na svoj servis, mada je dozvolio Timu da dođe do 40:40, nakon što je vodio sa 40:15. Ipak, nakon toga je realizovao dva naredna poena.

HappyTv
Foto: Roland Garros Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter