Izvor:
25.06.2019 u 12:54
0

ĐORĐEVIĆ: Ambiciozan plan, velika zahvalnost Norveškoj!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas, povodom završetka faze projekta "Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Srbije", da je čitav projekat podrazumevao četiri faze i zahvalio Norveškoj na pomoći i podršci.

– Krenuli smo ambicioznim planom koji podrazumeva četiri faze. Prve dve faze je ministarstvo finansiralo i ono se ticalo upravljanja ljudskim resursima tokom procesa u centrima za socijalni rad. Zatim smo pokrenuli projekat gde smo uključili opštine Kučevo, Kovin, Mali Zvornik, Trstenik, da bismo u tim centrima za socijalni rad na malom uzorku videli šta bi trebalo da se promeni – izjavio je Đorđević novinarima u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, treća faza je uspešno realizovana u saradnji s norveškom ambasadom i Kancelarijom UN za projektne usluge (UNOPS), a podrazumevala je reorganizaciju načina rada, a ticala se i profesionalne kompetencije zaposlenih.

Četvrta faza bi, dodaje, trebalo da bude sve ono što je uočeno i treba da se promeni, pre svega rad na infrastrukturi i na boljim uslovima rada.

– Svi zaposleni u službama za socijalni rad znaju da smo radili na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih, ali Vlada Srbije kao što znate, nevezano za ovo, zakonom o platama u državnim organima i javnim službama i platnim razredima radi na unapređenju položaja zaposlenih kako bi imali bolji položaj u centrima za socijalni rad i socijalnu pomoć – istakao je Đorđević.

Kako je rekao, biće dosta aktivnosti u narednom periodu, uz očekivanje da će Srbija imati značajno bolje centre za socijalni rad koji će odgovoriti izazovima vremena i potrebama građana.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad izjavio je da je zadovoljan urađenim u proteklom periodu, zahvalivši se najpre Ministarstvu rada i zapošljavanja.

– Pomoć je potrebna ljudima koji su najugroženiji. Ali, potrebno je pružiti pomoć i ljudima koji pružaju pomoć. A to je suština ovog projekta – rekao je Bjornstad.

On je zahvalio i kancelariji UN za projektne usluge – UNOPS, na analizi, kako bi se uopšte i započeo proces poboljšanja sistema socijalne zaštite.

Iz Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS) medijima se obratio Marko Vujačić, koji je ukazao na značaj daljeg unapređenja rada na ovoj temi.

– Zaista je privilegija biti deo ovog projekta. U pitanju je dobro organizovan sistem, s visoko motivisanim i kvalitetnim stručnim kadrom. A tu su i preporuke koje će u budućnosti dati poboljšanje – istakao je Vujačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter