Izvor: Happy BSC
14.10.2021 u 10:38
0

DMITROVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Savremeni ratovi se ne dobijaju oružjem već medijski i politički

Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i demografiju bio je gost jutranjeg programa na Happy TV. 

On je govorio o temi antirspke kampanje i o napadu Hrvatske na srpske ministre. 

PROČITAJTE JOŠ:  SRBI SU UPLAŠENI I BESNI! Juče se PUCALO po porodičnim kućama u kojima su bile bebe, trudnice, majke – TO JE NEPRIHVATLJIVO!

– Izjave su ovih dana  iste kao i uoči rata.  Hrvati su rešili srpsko pitanje.  Počeo je popis stanovništva u Hrvatskoj i jako se plašim rezultata. Ne smem ni da kažem glasno šta slutim.  Mislim da neće biti ni 4 odsto srpskih građana.  Oni koji su ostali u hrvatskoj su pripadnici starijih generacija, pri tom mislim na populaciju od preko 55 godina. Drugi faktor koji ne ide u prilog jeste i asimilacija. Pre desetak dana za direktora dečje bolnice u Zagrebu izabran je neko ko se deklarisao kao Hrvat pravoslavne vere.

– Hrvati sve Srbe svrstavaju u Vlahe.  Vlasi su bili socijalna kategorija, stočari. 

PROČITAJTE JOŠ:  KORONA HARA: Po troje, četvoro članova jedne porodice leži u ovom momentu zajedno u sobi

– Nekada je u hrvatskoj postojao „Slobodan tjednik”, list koji nije bio medij, već  preki sud. Svaki Srbin koji bi se našao na naslovnoj strani uoči rata, nestao je. Drugim rečima, ubijen. Imao je tiraž od 200.000 primeraka. 

– Jedan od zanimljivih medijskih lica koja su svakako bila ratno huškaška , bio je i hrvatski novinar Denis Latin. On je poznat po emisiji „Latinica“ . On je 1991. godine  radio u Sisku i sećam se da je u sred „Dnevnika“ pročitao imena devetoro Srba. Četvoro od njih su ubijeni vrlo brzo nakon objavljivanja spiska.  Ako postoji obrazac ratnog huškanja sa smrtnim ishodom, to je on.  UNS mu je dodelio nagradu za novinarstvo 2007. godine i on to odbio.  Nije želeo da primi nagradu od predsednika UNS-a Nina Brajovića, jer je on izveštavao iz Vukovara za vreme rata.  kasnije je on u „Latinici“ spirao svoju savest i govorio je o srpskim žrtvama. 

-U targetiranju Srba su učestvovali svi svetski mediji.  Feral Tribjun je branio Srbe, govorio je zločine nad njima, ali je napadao Miloševića i Karadžića. To je vrlo interesantno bilo. 

PROČITAJTE JOŠ:  JOVANOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kurtijev izgovor je prodavanje magle za publiku koju je on odabrao

– Nemam odgovor kada će prestati antisrpska kampanja. činilo mi se jedno vreme da se u Hrvatskoj pojavila jedna intelektualna elita koja će prevazići taj antisrpski narativ i koji je otvoreno govorio o ustaškim zločinima nad Srbima.  Međutim, onda se pojavio „Apel ’98“ i sve se vratilo na staro. Savremeni ratovi se ne dobijaju oružjem već medijski i  politički. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

 

 

 

 

Ivica Simić- danas je mirno u Km. Juče je bilo dramatično. Veze su bile u prekidu I nije bilo informacija. Ljudi su bili jako uznemiraneni. Najveći utisk je bio sastanak sa Vučićem. Ne samo političar I narod je krenuo u rašku. Svi su rekli šta misle. Narod moje da bude suzdržan I miran je poruka od predsednika. Juče je pucano na narod, onda ne može da se očekuje da bud emir.  Kosovo Onlajn

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter