Izvor: alo
31.12.2020 u 07:42
0

DOKTORKA MARIJA ZDRAVKOVIĆ PORUČUJE: Vakcine će vratiti svet u normalu!

Poruka koronavirusu – Gotov si, brojiš svoje poslednje dane, mnogo si nam tuge doneo, ali uskoro ćeš se zauvek vratiti odakle si i došao!

Dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa, heriona je našeg doba. Svih prethodnih meseci, svakog dana bila je na prvoj liniji fronta hrabro i odlučno se suprotstavljajući podmuklom virusu. Dva puta je sama bila zaražena, virus joj je ubio majku, ali ona nije posustajala nijednog trenutka i neće, kaže, sve dok se epidemija ne ugasi. Sigurna je da će se to desiti u godini pred nama, kada će ona opet moći da bude „samo“ kardiolog.

Kojim rečima biste opisali 2020. godinu i čemu vas je ona naučila?

– Teška godina koja nas je stavila pred strašne izazove, sa puno neizvesnosti, strahova, tuge, ukratko – godina preispitivanja naših mogućnosti i limita u svakom smislu. Ali naučila me je da „ne mogu i nemam snage“ ne postoji i da oni koje volimo nikada ne umiru u našim srcima.

Da li ste ikada ranije pomislili da je ovako nešto moglo da nam se desi?

– Sve što nam se desilo liči na scenario naučno-fantastičnog filma sa elementima horora, ali na kraju dobro uvek pobeđuje pa verujem da će tako biti i ovog puta.

U kojim momentima ste se tokom ove ovakve godine smejali, a u kojim ste plakali?

– Osmeh na licu sam imala uvek kada bi neko ozdravio od korone, a nažalost u ovoj godini je bilo puno suza, nadam se da će ostati zauvek za nama.

Postali ste heroina nacije, dobili Karađorđevu zvezdu trećeg stepena, a privatno ste pretrpeli veliki gubitak. Nažalost, vaša majka je preminula od posledica koronavirusa, a vi ste odmah sutradan nastavili da radite i spasavate živote. Kako ste skupili snagu?

– Naša majka je bila lekar, hrabra i posvećena žena, veliki borac. Ona je mene i brata naučila da se borimo do poslednjeg atoma snage za ono što nam je bitno i u šta verujemo, ali da, ukoliko se desi da se ta bitka izgubi, nema očajavanja, moramo uvek da idemo napred. Spasti ljudski život je najsvetiji cilj.

Šta biste, kada biste mogli, poručili koronavirusu?

PROČITAJTE JOŠ

I GRADONAČELNIK NA PROTESTIMA: Ne želimo ilegalne migrante u našem gradu!

Stara srpska crkva na Baniji, porušena do temelja u zemljotresu

IRSKA: Novi soj se širi brže od najpesimističnijih najava

BAJATOVIĆ:Pušten gas iz Bugarske u novi srpski gasovod

SRBI I EVROPSKA UNIJA! Evo šta kažu istraživanja!

– Gotov si, brojiš svoje poslednje dane, mnogo si nam tuge doneo, ali uskoro ćeš se zauvek vratiti odakle si i došao u naš svet.

Da li će ga Srbija uskoro pobediti? To zanima sve građane.

– Srbija se nalazi među pet zemalja sveta sa najboljim rezultatima lečenja. To je ponos svih nas koji smo se borili protiv virusa i satisfakcija za sve ono što smo prošli i mi i naše porodice tokom ove godine u cilju da sačuvamo ljudske živote i sprečimo da život stane. Mi smo velikim delom takvim lečenjem obuzdali zlo koje nam je ovaj virus mogao naneti, ali ne u potpunosti. U 2021. očekujemo da vakcinacija protiv korone vrati svet u normalan život.

Da li je vakcina naš spas?

– Da, vakcina definitivno jeste naš spas.

Šta želite sebi u 2021. godini, a šta našim čitaocima?

– Sebi i svojoj porodici želim zdravlje pre svega i više vremena za trenutke porodične sreće, a profesionalno sebi želim da se ponovo bavim kardiologijom i što više doprinesem u razvoju nove metode za pregled srca – kardiomagnetne rezonance. Svim vašim čitaocima želim dobro zdravlje i pravu ljubav pored sebe.

Gde ćete biti za doček Nove godine?

– Za doček ću biti kod kuće sa mojim suprugom i decom, ali i sa prijateljima koje ne mogu da vidim – u srcu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter