Izvor: HappyBSC
25.09.2020 u 16:02
0

Dr Daria Kisić: SVE ČESTITKE ĐACIMA I NASTAVNOM OSOBLJU!

Krizni štab za suzbijanje korona virusa, obratio  se javnosti povodom najnovijih informacija vezano za trenutnu epidemilošku situaciju u Srbiji.

U Republici Srbiji do 15 časova 25. septembra 2020. godine registrovana su ukupno 33.238 potvrđena slučaja kovid 19.Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.422 osobe od kojih je 75 pozitivno. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba.

Dr Daria Kisić Tepavčević iznela je ohrabrujuće podatke. 

SAZNAJTE I OVO…

POTRESNE REČI MAJKE POGINULOG PILOTA: On je naš ponos i dika, razgovarali smo pola sata pre leta

UPOZORENJE METEROLOGA! Spremite se, narednih sati stiže nevreme!

NASTRADAO DEČAK (12) KOD SMEDEREVSKE PALANKE: Druga nesreća sa traktorom!

– Od ukupnog broja svih prijavljenih slučajeva u Beogradu je registrovano 36 pacijenata. Na nedeljnom nivou je nešto manji broj hiospitalizacija nego u prethodnom periodu, tu su podaci koji ohrabruju, ali sve može vrlo brzo da se promeni. Kada gledamo rizik obolevanja, mi spadamo u zemlje sa najmanjim rizikom u Evropi – rekla je dr Daria Kisić Tevačević.

Ona se isvrnula i na situaciju u školama

– od 1. do 20. septembra prijavljeno je 36 dece u osnovnim školama koji su bili pozitivni, kao i 12 dece u srednjim školama, imali smo i jedan slučaj transmisije u okviru odeljenja – rekla je Kisić i dodala. 

– Sve čestitke nastavnom osoblju za odgovorno ponašanje, jer situacija u školama je stabilna i nadamo se da će naša deca moći bezbedno da pohađaju nastavu u školskoj sredini – dodala je ona. 

– Kada je u pitanju procedura nakon ulaska u zemlju, svi naši građani su u obavezi da se prijave na portal, gde nakon prijave ispunjavaju test samoprocene, u odnosu na to da li imaju znakove respiratorne infekcije. Oni su u obavezi da ponove ovu proceduru i posle 10 dana – objasnila je  Dr. Kisić.

– Od prošlog petka, pa do danas, prijavljeno je 32.000 naših građana, nakon popunjavanja testa samoprocene kod 45 građana je dobijen skor koji upućuje na prisustvo infekcije i oni su upućeni u kovid ambulantu – rekla je Kisić. 

– Zoran Gojković objasnio je kakva je situacija u Vojvodini

U Vojvodini je situacija stabilna ali  i dalje nesigurna, trenutno na infektivnoj  klinici ima 14 pacijenata, od kojih su tri na respiratoru. Dnevno registrujemo jednocifren broj zaraženih. Podsećamo i vodimo računa da iz pojedinačnih novozaraženih , nemamo veći broj ljudi koji će se zarazati. Zdravstveni sistem je ponovo resetovan, pokušavamo što više da nadoknadimo, do nekog perioda kada bude bilo povećanja novozaraženih. Maksimalno se radi na svim intervencijama, potrebna nam je stabilna epidemiološka situacija da bi sve zadatke mogli da ispunimo u celosti – rekoa je on. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter