Izvor: HappyBSC
16.10.2020 u 16:05
0

Dr Kisić UPOZORAVA: PRED nama je PERIOD koji je NAJPOVOLJNI ZA ŠIRENJE virusa!

Krizni štab za suzbijanje korona virusa u Srbiji se obraća javnosti povodom najnovijih informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

Dr Kisić Tepavčevič rekla je da, kada su u pitanju učenici, zaražavanja su se dešavala van školskih sredina. Način na koji će nastava funkcionisati zavisi od dalje epidemiološke situacije.

– Znate da postoji komisija i radna grupa koja donosi takve odluke, u zavisnosti od toga da li se širi infekcija u datim uslovima. Nije zvanično doneta nijedna odluka na državnom nivou. Dosta je dug vremenski period od 2 nedelje kada je u pitanju korona virus. 

Dr Marija Zdravković iznela je podatke o broju zaraženih pcijenata koji se leče u KBC Bežanijska Kosa.

– Trenutno se  u bolnici Bežanijska kosa nalazi  96 pacijenata koji su oboleli od korona virusa. 17 pacijenata  se nalazi na intezivnoj nezi. Situaciaj u bolnici je stabilna. Prethodnog dana bilo je 42 pregleda – rekla je ona. 

PROČITAJTE…

KORONA UZELA MAHA! VESIĆ: Grad Beograd više neće izdavati dozvole za koncerte, sportske manifestacije i druge javne događaje

DR KISIĆ PRECIZIRALA SAMU SEBE: Maske na otvorenom ipak preporuka, NISU OBAVEZNE

KOMŠIJE PONOVO OBORILE REKORD: Čak 1.131 novi sučaj korona virusa!

PAO AVION: Roditelji POGINULI na LICU mesta, beba nekim ČUDOM preživela, ovo su DETALJI!

Dr Daria Kisić je odgovorila na pitanje o nošenju maski. 

– Što se tiče maski, ova prevencija  uz fizičku distancu je osnova borbe sa virusom. Nošenje maski je obavezno u svim zatvorenim prostrima i napolju ukoliko nije moguće držati distancu, 1,5 metra. Mnoge zemlje su uvele ovu meru kao obavezujuću. Osnovna razlika između obavezne i preporučene mere su sankcije koje se mogu primenjivati. Ukoliko budemo svaku meru procenjivalai samo sa aspekta da li će biti kazni, ne možemo pobediti virus. Maske u svakom slučaju treba se nose i na otvorenom prostoru… Moramo biti odgovorni jer svako od nas može biti nosilac virusa i tako preneti satrijim ljudima koje ima u porodici. Svaka mera svima nama donosi korist, iako izgledaju banalno, virus traje dugo, treba da budemo svesni da ulazimo u onaj period godine koji je najpovoljniji za ovaj virus. U prethodnim mesecima smo pokazali da možemo – rekla je Kisić

Dr Kisić je odgovorila na pitanje o novim merama koje bi mogle da se uvedu prilikom ulaska u našu zemlju.

– Kada je u pitanju kontrola granica to jeste mera koja se na svakodnevnom nivou diskutuje, ali ništa niakakve nove doluke nismooneli, od onoga što je trenutno na snazi – rekla je ona i objasnila da li uskoro može doći do vuvođenja vanrednog stanja. 

-Ja ni u jednom momentu nisam spomenula uvođenje policijskog časa, bitno da bolnice ostanu u no kovid sistemu što više mogu. Suština  je da imamo gde da prihvatimo sve pacijente, i one sa kovidom i one koji boluju od drugih bolesti. Ne treba da razmišljamo da li smo blizu ili daleko od nečega. Napominjem koliko god to bilo dosadno, i stalno pričamo jedno te isto, mere su efikasne i spašavaju živote – objasnila je ona. 

– Ovi brojevi pokazuju da je ovaj virus u našoj popluaciji pod kontrolom iako imamo rast zaraženih. Šta će da se desi možemo da vidimo po onome što se dešava u okruženju. Ali ipak ne mora da se desi taj najgori scenario. Na primer u Kini nema već neko vreme nijedan slučaj transmisije. Oni se pridražavaju mera. nose maske bukvalno svuda – rekla je Kisić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter