Izvor: Tanjug
15.12.2020 u 07:43
0

DR LAĐEVIĆ: Batajnica se napunila, oko 100 pacijenata na ventilaciji

U bolnici u Batajnici, u kojoj se nalazi skoro 500 bolesnika, oko 100 je na različitim tipovima mehaničke ventilacije, a od toga je njih 10 odsto intubirano, izjavio je direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije i kordinator svih kovid bolnica Nebojša Lađević.

Lađević je rekao da se ceo jedan objekat u Batajnici sa 400 kreveta, napunio.

„Nažalost, otvoren je i novi objekat, koji do sada nije morao da bude otvoren. Otvoren je još jedan sprat koji ima 102 kreveta i on je poprilično popunjen, a u prvom objektu B nalazi se jedinica intenzivnog lečenja i u toj jedinici ima skoro 90 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji. To su pacijenti na respiratorima, oko 40 je intubirano“, naglašava kordinator svih kovid bolnica.

Lađević kaže da je, kada je pacijent na mehaničkoj ventilaciji, procenat preživljavanja 30 ili 40 procenata.

SAZNAJTE JOŠ

NOVOGODIŠNJI IZAZOVI Ovo je 12 poza koje će obeležiti kraj 2020. (FOTO)

NE ULAZI! Ovo je poruka mame nastavnice tokom nastave na daljinu (FOTO)

OSVETA NA PARKINGU Uleteo je na njeno mesto, a onda… (VIDEO)

Od marta, kako je rekao, postoje velika iskustava i može se govoriti o brojkama koliki je taj procenat.

Dodaje da su sve su to jako teški pacijenti i zahtevaju veliku negu.

„Protokoli lečenja su su jedinstveni za celu Srbiju, apsolutno se primenjuju i imaju mogućnosti da se primene. Ja ne mogu da iskontrolišem celu Srbiju da li se sve do tančina primenjuje ali podrazumeva se da se primenjuje jer su vrlo striktno i jasno napisani i proceduralno i postupno“, kaže Lađević.

Doktor Lađević objasnio je i proceduru šta da radi pacijent koji je na testu bio pozitivan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter