Izvor:
16.06.2024 u 16:56
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA LETO PRAVA RAZGLEDNICA IZ PAKLA: Kakvo nas vreme očekuje u naredna tri meseca?

Naredne nedelje Srbiju očekuje sunčano vreme i visoke dnevne temperature, pokazuje vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Prolazni pljuskovi i grmljavine se ponovo očekuju u ponedeljak, 17. juna, u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka 18. juna, u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a oko 20. juna i iznad 35 stepeni. U urbanim sredinama očekuju se tropske noći, navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ je objavio i sezonsku prognozu vremena, prema kojoj se predviđaju vremenske prilike za jul, avgust i septembar.

Prognoza za jul 2024: Toplo i suvo vreme, pojava toplotnih talasa

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za stepen do dva u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 31,2 stepeni. Srednja mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Avgust 2024: Slično kao u julu

Prema sezonskoj prognozi RHMZ, srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za jedan do dva stepena u odnosu na višegodišnji.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 31,4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom avgusta biće, takođe, ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Septembar 2024: Nastavak kasnog leta

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,4 stepena u odnosu na višegodišnji prosek, navodi se na sajtu RHMZ.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24,6 stepeni.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom septembra zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Centralnoj, Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter