Izvor: KURIR
09.07.2024 u 12:20
0

DRŽAVA DAJE 150 MILIONA DINARA OVOJ GRUPI GRAĐANA: Evo ko sve može da uzme novac i na šta može da se potroši

Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja ruralnog turizma i ugostiteljstva u Republici Srbiji donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara.

Podsticaji su dodeljeni za najbolje rangirana 82 registrovana seoska turistička domaćinstava, etno kuće i salaša čiji su projekti ispunili sve kriterijume propisane uredbom za dobijanje sredstava za rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

DEČAK NEMANJA JE ZBOG OVE OPAKE ZARAZE IZGUBIO SVE FUNKCIJE: Ostao nepokretan sa oštećenjem mozga, ovo su simptomi

Najveći broj korisnika bespovratnih sredstava za razvoj seoskog turizma, koja se prvi put dodeljuju ove godine, nalazi se u regiji Zapadne Srbije (28), AP Vojvodine (20) i Centralne Srbije i Šumadije (19).

Ova mera je značajno stimulisala ulazak u legalne tokove velikog broja seoskih turističkih domaćinstava, čiji je broj povećan za trećinu u odnosu na period neposredno pre usvajanja uredbe, i danas ih ima 1.052 u centralizovanom sistemu e-Turista, budući da je registracija bila uslov za učešće u programu podsticaja.

Kompletan spisak korisnika kojima su odobrena sredstva biće objavljen u toku dana na sajtu Ministarstva turizma i omladine, a o terminu potpisivanja ugovora korisnici će biti naknadno obavešteni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter