Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 11:54
0

Duplo više novca za novorođenčad u Užicu!

Od ove godine u Užicu su povećana davanja za novorođenčad, pa svakoj bebi rođenoj od 1. januara sleduje 10.000 dinara, što je za 5.000 više nego prošle godine, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Majke koje rode treće, četvrto i svako sledeće dete mogu računati na 55.000 dinara pomoći, što sa pomenutih 10.000 za svako novorođenče, iznosi 65.000 dinara podrške od strane Grada.

Duplirana je i finansijska podrška prvacima, pa će oni, kako se navodi na sajtu, pored školskog pribora, umesto 5.000, dobiti 10.000 dinara.

Među olakšicama za roditelje je i ona po kojoj će svako treće i naredno dete u porodici imati besplatan boravak u nekom od užičkih vrtića, uz prioritet pri upisu.

Ove godine počeće i gradnja novog vrtića u mesnoj zajednici Carina a neophodna sredstva u iznosu od 130 miliona dinara obezbediće zajedno Grad Užice i država.

Očekuje se i da ove godine dodatni kapaciteti za boravak dece biti obezbeđeni i rekonstrukcijom i dogradnjom postojećih vrtića, a sa početkom građevinske sezone trebalo bi da počnu radovi na adaptaciji prostora u kome će biti otvoren prvi seoski vrtić u mesnoj zajednici Karan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter