Izvor: alo
18.01.2021 u 10:19
0

EPIDEMIOLOG RADMILO PETROVIĆ REŠAVA DILEMU: Evo da li se možete vakcinisati ako imate alergiju

To je i razlog zašto se podatak o eventualnim alergijama ne traži prilikom elektronskog iskazivanja interesovanja za vakcinaciju protiv kovida-19.

U javnosti se u poslednje vreme raširila priča o tome da alergeni iz prirode mogu biti prepreka za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Mnogo je onih koji su alergični na polen, grinje, životinjsku dlaku i ostale alergene iz prirode, a da li je ta vrsta alergije prepreka za vakcinaciju, pojasnio je epidemiolog Radmilo Petrović.

Alergija je samo bitna na sastojke vakcine, tako da onaj ko daje vakcinu mora da pročita uputstvo, da zna koji su sastojci vakcine i na šta je ko alergičan, ako je neko alergičan na te sastojke, onda ne sme da primi vakcinu – tvrdi epidemiolog Radmilo Petrović.

SVE O SPORTU

KAKVA KOŠARKAŠKA LEKCIJA SRBINA: Jokić odigrao još jedan SPEKTAKULARAN meč

KRALJEVIĆI U PROBLEMU! PLAČU ZA SRBINOM: Real sada nema zamenu za Benzemu, a pustio je Jovića!

PETRUŠEV REĐA USPEHE I OBARA REKORDE U ABA LIGI

To je i razlog zašto se podatak o eventualnim alergijama ne traži prilikom elektronskog iskazivanja interesovanja za vakcinaciju protiv kovida-19.

– Samo ko je imao neku epizodu alergijske jače reakcije, to jest ako je imao anafilaktički šok na neke antibiotike, a ti antibiotici se u tragu nalaze u vakcini, onda treba biti oprezan i ne treba mu dati vakcinu – kaže dr Petrović.

Naravno, postoje pravila u kojim slučajevima neće doći do vakcinacije, a dužnost lekara je da odvoji vreme za svakog zainteresovanog za vakcinisanje, zaključuje epidemiolog.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter