Izvor: Alo.rs
27.08.2020 u 22:13
0

Epidemiolog Radmilo Petrović UPOZORIO RODITELJE: OVE maske NIKAKO ne stavljajte deci!

Važno da maska prođe sve provere, pre nego bude puštena u prodaju.

Dilema oko zaštitnih maski pojačava se pred početak školske godine. Dok jedni tvrde da je bilo kakva zaštita iz kućne radinosti dovoljna, epidemiolozi upozoravaju da deca ni slučajno ne treba da nose maske koje nisu proverene i ispitane.

Epidemiolog Radmilo Petrović kaže da nošenje maski koje pravimo sami kod kuće može da bude nedovoljno bezbedno.

SVE O KORONI

AKO ĆETE NA LETOVANJE OVO MORATE DA ZNATE: Brojke krive za mogući karantin

SJAJNA VEST: Prvi put od 17. juna u Kraljevu nema zaraženih koronom

VIZIRI ZA ĐAKE: Za decu koja iz određenih razloga ne mogu da nose masku obezbeđena druga zaštita

– Maske koje kupujemo, iako koštaju, prošle su različite provere. Tačno se zna za koje svrhe su namenjene. S druge strane, maske koje napravimo sami kod kuće, često ne predstavljaju nikakvu zaštitu – kaže on.

Problem je zapravo što propustljivost maski često ne možemo sami da procenimo, pa ne vidimo da su pore zapravo preširoke.

– To je kao da pokušavate žičanom ogradom da se zaštite od prašine. Jednostavno ne deluje. Zbog toga je važno ne stavljati na lice bilo šta i misliti da si zaštićen – kaže epidemilog.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter