Izvor: Telegraf
27.08.2024 u 13:44
0

GRAĐANI OPREZ NA JOŠ JEDNU PREVARU: Mrežama kruži poziv Ministarstva prosvete

Na društvenim mrežama se pojavio poziv za besplatni kurs psihologije za koji se navodi da ga navodno organizuje Ministarstvo prosvete

Na društvenim mrežama se pojavio poziv za besplatni kurs psihologije za koji se navodi da ga navodno organizuje Ministarstvo prosvete. Na slici je čak i umetnut logo zbog čega smo kontaktirali ministarstvo da bismo utvrdili o čemu se radi.

Kako smo i pretpostavili, u pitanju je još jedna prevara građana usmerena ka tome da im pojedinci dobrovoljno dostave svoje podatke.

Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Društvo psihologa Srbije ne organizuju, niti su podržali bilo kakve četvoromesečne obuke iz psihologije.

Objava koja se plasira sa neproverenog i nerelevatnog naloga na društvenim mrežama je lažna vest“, napisali su nam.

printscreen

 

Dakle, ukoliko se i vama pojavi poziv, isti ignorišite kako ne biste postali žrtva prevaranata.

Na sajtu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja postoji lista akreditovanih obuka i programa stručnog usavršavanja za prosvetne radnike i stručne saradnike i sve mimo toga nije organizovano od strane Ministarstva prosvete.

Internet prevare su sve češće i mogu imati ozbiljne posledice po svoje žrtve.

riminalci obično targetiraju ljude koji su relativno manje tehnološki pismeni te su skloniji da poveruju u ono što im prevaranti plasiraju. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter