Izvor: Tanjug
27.07.2020 u 10:13
0

Grupa 484: Pomoć i PODRŠKA za NAJUGROŽENIJE tokom PANDEMIJE!

Organizacija Grupa 484 saopštila je danas da je zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu pokrenula program podrške organizacijama civilnog društva koje rade sa najugroženijim društvenim grupama, ali i institucijama, kao deo odgovora na izazove nastale širenjem COVID-19 u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Kako navode, od aprila do danas pomoć i podrška su stigli do velikog broja lokalnih zajednica i kreirana je široka mreža lokalnih organizacija i volontera sa ciljem unapređenja pristupa uslugama i pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija, a među kojima su i osobe sa invaliditetom, siromašni, Romi, porodice samohranih roditelja, izbeglice i migranti, osobe sa teškim hroničnim bolestima.

Paketi sa osnovnim namirnicama, zaštitnim i higijenskim sredstvima su već distribuirani za preko 50.000 ljudi, a u narednim mesecima programom će biti obuhvaćeno više od 100.000 ljudi, najavljuju iz Grupe 484.

 SAZNAJTE JOŠ…

Joanikije: Dobili smo PONUDU SA ZLOM NAMEROM!

PRETEĆE PORUKE Srbima na Kosovu! Na ogradi kuće porodice Pešić OSVANUO JEZIV NATPIS!

IPAK postoji NAČIN da LETUJETE u CRNOJ GORI! Ima jedan USLOV, koji vam se NEĆE DOPASTI!

Dačić: Ne znam da li OSTAJEM NA FUNKCIJI u novoj Vladi Srbije!

ŠKOLSKE KLUPE i OVE JESENI BEZ ĐAKA? Evo šta na to kažu roditelji!

Podržali su i organizacije da u sklopu svojih aktivnosti pružaju psihosocijalne i pravne usluge kako bi se lakše prevazišle negativne posledice situacije izazvane širenjem virusa COVID-19.

– Kako bismo podigli kapacitete institucija, novom medicinskom opremom i neophodnim zaštitnim i dezinfekcionim materijalima pomogli smo Institutu za radiologiju i onkologiju i Institutu za mentalno zdravlje- navodi se u saopštenju.

Sa Fondacijom Katalist pokrenuto je nekoliko kampanja solidarnosti na sajtu Donacije.rs, navodi Grupa 484 i poziva sve građane da, ukoliko su u mogućnosti, svojim donacijama podrže kampanje „jer niko nije siguran, dok nisu svi zaštićeni“.

PROČITAJTE JOŠ…

Dodik: POLOŽAJ Srbije na MEĐUNARODNOM planu NIKAD JAČI!

„SOKOLOVO OKO“ vozilo koje nećete moći da PREĐETE: KRAJ BAHATOG PARKIRANJA u Beogradu!

OPROŠTAJNA POSETA: Vučić danas sa ambasadorkom Izraela

Dr Ivana Milošević OTKRIVA zašto SVE VIŠE MLADIH ima TEŽU kliničku sliku!

Do sada podržane organizacije i institucije su: Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu BELhospice, Biskupijski Caritas Srem, Autonomni ženski centar, Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka, Institut za mentalno zdravlje, Institut za onkologiju i radiologiju, Fondacija Katalist (svi iz Srbije), Građanska alijansa iz Crne Gore, Crveni krst Grada Skoplja, Koalicija organizacija za mlade SEGA, LEGIS Skoplje, RAST I RAZVOJ Skoplje (svi iz Severne Makedonije), zaključuju u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter