Izvor: Alo.rs
12.12.2020 u 07:12
0

HAJKA NA MOMIROVIĆA ZBOG ZORANE

Informacija da su „Putevi Srbije“ sproveli javnu nabavku za izradu logoa za preduzeće u vrednosti od neverovatnih pet miliona dinara odjeknula je pre dva dana poput bombe na društvenim mrežama i na domaćim portalima!

To je označeno kao skandal neviđenih razmera, a prst je uperen u Tomislava Momirovića, novog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. I to bi bilo u redu da ova nabavka nije naručena još 2019. godine dok je na čelu tog resora bila ministarka Zorana Mihajlović. Direktor javnog preduzeća „Putevi Srbije“ bio je tada, a i sada je Zoran Drobnjak, ali njega niko prethodnih dana nije označavao kao krivca za tako nehajno bacanje državnog novca. Meta je bio samo Momirović.

Naši izvori iz Vlade kažu da je veoma čudno to što se priča o skandaloznoj javnoj nabavci „Puteva Srbije“, koja se desila pre gotovo dve godine, pojavila baš u ovom momentu.

PROČITAJTE JOŠ…

VELIKI ASTRONOMSKI DOGAĐAJ Pogledajte šta nam donosi najduža noć u 2020.

NEVEROVATNO OTKRIĆE Naučnici pronašli novu vrstu kita (FOTO)

NOVA SERIJA PATIKA Na trčanje u porcelanu i koži

– Tako je to plasirano i na društvenim mrežama i u nekim medijima kao da se desilo juče i da je Momirović odobrio, a to nema veze sa istinom. Pitanje je zašto se o tome nije pričalo i zašto se javnost nije zainteresovala u realnom vremenu, odnosno tada kada se dešavalo, i zašto niko Zoranu Mihajlović nije pitao za to. Zaista je utisak da je neko sve ovo smestio Momiroviću kao veliku aferu koja je trebalo da ga oblati i diskredituje na početku mandata. Sad je pitanje ko je to učinio i da li se radi o nekome iz Vlade ko je možda priželjkivao njegovo mesto ili pak nekome ko ne može da prežali tu funkciju – pita se naš izvor.

Sam Momirović, upitan da prokomentariše to što su „Putevi Srbije“ za izradu logoa nameravali da daju 42.000 evra, rekao je:

– Napisi u medijima i govorkanja na društvenim mrežama jednostavno nisu tačni. A inače je nabavka iz prethodnog perioda stopirana. Između ostalog, i zbog ovakvih stvari sam došao na ovo mesto, da budem čvrst i odlučan i da ne dozvolim nenamensko trošenje narodnih para. Vezano za neka budžetiranja u prošlosti koja su bila upitna, ona su stopirana i takvih stvari neće biti dok sam ja ministar – naveo je on. Dodao je da će se dok je on ministar veoma pažljivo trošiti državni novci, a isto tako će biti i u preduzećima koja su u nadležnosti resora koji vodi.

– Zato je važno da imamo čvrstu strukturu i u ministarstvu i u preduzećima i da tu budu odgovorni i kredibilni ljudi koji su neupitni u rukovođenju – naglasio je Momirović.

Mihajlovićeva ga opelješila

Sa osmehom na licu i srdačnim rečima, 2. novembra Zorana Mihajlović predala je svoj dotadašnji resor Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću. Posebno je istakla da svom kolegi ostavlja „uređen, efikasan i poštovan sektor, kako u zemlji, tako i na međunarodnom planu“. Međutim, kako smo pisali, Momirovića je, po dolasku na posao narednog dana, posle te tople dobrodošlice sačekao hladan tuš! Ispostavilo se da je Mihajlovićeva sa sobom povela veliki broj zaposlenih u tom ministarstvu, o čemu nije obavestila svog naslednika, ali i da je u Ministarstvo energetike prevezla gotovo sve bolje automobile, pa su njemu ostale samo krntije…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter