Izvor: Happy BSC
13.10.2021 u 15:31
0

HUMANITARNA BERZA KNJIGA ZA LUKU: Luki vreme nije saveznik, neophodna mu je hitna finansijska pomoć

Na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu se u sredu 13. 10. 2021. godine održana je  berza knjiga gde se sav prilog od prodatih udžbenika uplaćuje za lečenje Luke  Stojanović.

Luka Stojanović je do skora bio student Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu. Luka je u martu 2020. godine posle jakog bola u leđima prebačen u Urgentni centar, i hitno operisan zbog 9cm velikog tumora nadburežne žlezde koja ubrzano krvari. Pre, u toku i posle teške operacije su konstatovane brojne metastaze na plućima, jetri i kostima. Nakon dužeg vremena dijagnostifikovana je izuzetno retk bolest MEN2A, sa više opasnih manifestacija, od kojih je najgori maligni tumor nadbubrežne žlezde pheochromocytoma koji se jako brzo širi. 

Lukino lečenje je kompleksno, dugotrajno, nepredvidivo i veoma opasno. Predviđa se najpre dugotrajna primena bioloških lekova, a zatim operacija i druge procedure za eliminisanje tumora iz organizma. Sa lečenjem je potrebno početi što pre, jer je bolest poodmakla. 

Luki vreme nije saveznik, neophodna mu je hitna finansijska pomoć.

Budi Human

Stoga su se Lukine kolege oganizovale da probaju da pomognu na načine na koje mogu. 

“Berza knjiga“ je projekat Studentske Unije Elektrotehničkog fakulteta, i već godinama unazad se organizuje tokom prvih nedelja početkom školske godine, gde su studenti elektrotehnike mogli da prodaju i kupuju knjige koje su im potrebne. 

Studentkinja elektrotehnike Teodora Aleksić je pokrenula inicijativu da se ove godine berza knjiga organizuje u humanitarne svrhe, da studenti koji donose knjige i materijale doniraju umesto da ih  prodaju, i da se prilog od prodaje materijala i knjiga donira za Lukino lečenje. 

– Odziv je bio zapanjujuć, studenti su se javili da pomognu u organizaciji, i ogroman broj studenata je doniralo svoje knjige i materijale. Veliku podršku događaju su dali članovi Studentske Unije Elektrotehničkog fakulteta, i volontiranjem, i svojim iskustvom sa organizovanjem ovog događaja ranijih godina.

Budi human

Ukoliko ste u mogućnosti, možete donirati novac za Lukino lečenje na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke:Upišimo 928 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:Upišimo human928 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:160-6000000823116-30

Uplatom na devizni račun:160600000082339857

IBAN: RS35160600000082339857

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji:NBS IPS QR kod

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter