Izvor: BLIC
06.08.2021 u 14:49
0

ISPRAĆAJ LAZANSKOG NA VEČNI POČINAK: Sahranjen veliki čovek i novinar – prisustvovao veliki broj ljudi, među njima i Milomir Marić i predsednik Vučić (FOTO)

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski sahranjen je danas u 13 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Porodica, prijatelji, javne ličnosti, političar okupili su se na Novom groblju u Beogradu kako bi odali poslednju počast novinaru, vojnom analitičaru i anbasadoru.

VAŽNO:

VUČIĆ: Napadi na srpske svetinje na KiM apsolutno su nedopustivi!

STRAVIČNI DETALJI KRIVIČNIH DELA BELIVUKOVOG KLANA: Šejić štapom za bilijar SILOVAO NAVIJAČA?!

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Svi festivali će se održavati – ali isključivo pod OVIM USLOVIMA!

Kovčeg sa posmrtnim ostacima već je stigao na Novo groblje, u kapelu. Podsetimo, Lazanski je preminuo iznenada u sredu 4. avgusta u 71. godini. Za sobom je ostavio suprugu Tamaru i sina Aleksandra.

U Beogradu je danas, u Ministarstvu spoljnih poslova, održana je komemoracija.

Komemoraciji su prisustvovali ambasador Marko Đurić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, novinari Milomir Marić, Ljiljana Smajlović, Vesna da Vinča, neki od ministara u Vladi Srbije, pojedini penzionisani pripadnici Vojske Srbije, poštovaoci, prijatelji…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je da oda poštu pokojnom Lazanskom.

Predsednik je položio venac.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik takođe je došao na Novo groblje.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima već je stigao na Novo groblje, u kapelu.

Pristigao je i Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan.

Tu je su ruski diplomata Aleksandar Harčenko i glumac Radoš Bajić, ministar Zoran Đorđević.

Opelo su služili njegov parohijski sveštenik i njegov prijatelj.

Vence su nosili njegovi najbliži prijatelji.

Miroslav Lazanski rođen 1950. godine u Karlovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde je i započeo novinarsku karijeru, prvo u „Polet“-u, kasnije u „Vjesniku“, „Startu“, „Danas“-u, „Politici ekspres“, „NIN-u“, „Večernjim novostima“.

Izveštavao iz Sirije, Somalije, sa Krima, takođe izveštavao o ratovima u Avganistanu, Čečeniji, Kongu, Iraku, Iranu, Libanu, Jemenu i Libiji…Intervjuisao je dva vrhovna komandanta NATO-a, tri maršala SSSR, šefove KGB-a, KHAD-a, pedesetak ministara odbrane i načelnika generalštaba svetskih armija, između ostalog načelnike generalštaba ruske, kineske i japanske armije. Jedini jugoslovenski novinar koji je plovio u atomskoj podmornici, američkoj „Tautog“, leteo u avionu F-14, bio na nosaču aviona „Džon F. Kenedi“ i leteo u Migu 29.

Za ambasadora u Rusiji postavljen je u junu 2019. godine ukazom predsednika Republike Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter