Izvor: Tanjug
05.02.2021 u 16:36
0

KISIĆ: Inspekcija utvrdila da u Šinvonu nije bilo prekršaja

 U niškom Šinvonu nije bilo vanrednog otpuštanja radnika, ništa se nije dogodilo iznenada, i nije pronađen nijedan prekršaj, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepvačević.

Ona je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES) rekla da je inspekcija rada utvrdila da je kod 205 zaposlenih u tom preduzeću istekao ugovor a da je njih 28 sporazumno prekinulo ugovor o radu.

-Svi su rešenja dobili lično, a SMS koji se pojavio u javnosti bio je samo obaveštenje -rekla je Kisić Tepavčević i dodala da u tom preduzeću koje je imalo 233 zaposlena ni u jednom momentu nije došlo do prekršaja.

NE PROPUSTITE: 

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Više od 20 hiljada revakcinisanih građana!

KORONA U GRADOVIMA: Ovo su žarišta Srbije!

KORONA NE JENJAVA! Skoro 2.000 novoobolelih!

Nenad Popović: RUSKA VAKCINA KREĆE SA PROIZVODNJOM U SRBIJI

Inspekcija rada poslodavca u Šinvonu nije proveravala po žalbi ili prijavi, jer ministarstvo nijednu nije dobilo, već posle objava u javnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

POROĐAJ UŽIVO: Zbog korone nije primljena u bolnicu, imala je samo jedan izbor! (VIDEO)

SKANDAL! Tadićev saigrač najuren iz fudbala na godinu dana zbog ŽENE!

PUCNJAVA U SARAJEVU: Uhapsen državljanin Srbije

KORONA SMRVILA BRAKOVE! Venčanja sve manje, razvoda više nego ikada!

Drugačija od Fejsa i Tvitera, ali skroz! Evo nama još jedne društvene mreže

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i član SES-a Goran Milić rekao je da ta sindikalna centrala nije dobila ništa zvanično od zaposlenih u tom preduzeću.

Predsednik UGS Nezavisnost i član SES-a Zoran Stoiljković istakao je da će slučajeva otpuštanja biti sve više ako ne bude novih mera pomoći Vlade Srbije privredi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter