Izvor: Blic.rs
27.12.2020 u 07:49
0

KLINIKA LAZA LAZAREVIĆ OD DANAS U KOVID SISTEMU: Direktorka ove ustanove bez dlake na jeziku

Vest da Klinika za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“ postaje kovid bolnica otvorila je pitanje gde će pacijenti ove bolnice biti smešteni i da li će ova osetljiva grupa ljudi dobiti odgovarajuću negu.

Naknadno, javnost je uznemirio incident koji se dogodio u sredu kada je u centru Beograda naga žena istrčala na ulicu iz podzemne garaže. Kako se kasnije ispostavilo, nesrećna žena je psihički obolela i bila je pacijent u ovoj klinici.

Direktorka ove psihijatrijske bolnice dr Ivana Stašević Karličić za medide uverava da je sve pod kontolom. Stašević Karličić kaže da je u njihovoj klinici izvršena reorganizacija tako da je deo klinike odvojen i postaće kovid bolnica, dok će ostatak zgrade nastaviti da funkcioniše kao klinika za psihijatrijske bolesti u svom punom kapacitetu.

– Predviđali smo i reorganizovali smo se u martu mesecu u skladu sa epidemiološkom situacijom i celokupnim kretanjem tako da čitav kapacitet koji je radio za naše nonkovid pacijente radi i sada. Trenutno su u toku poslednje pripreme za prijem kovid pacijenata koji će doći u nedelju u 6.00 sati ujutru – rekla je dr Stašević Karličić.

Direktorka klinike „Laza Lazarević“ je objasnila da se trude da njihovi pacijenti dobijaju dovoljno nege i budu zbrinuti kao da se epidemija korona virusa nije ni desila. Ipak, kada je u pitanju kovid deo ove bolnice, jasno je da njihovo medicinsko osoblje nema iskustva s takvim lečenjem, ali na raspolaganju će im biti konsultant iz Klinike za infektivne i tropske bolesti.

PROČITAJTE I: 

SEVERNA MAKEDONIJA: Još 530 novozaraženih, 26 pacijenata preminulo!

BRNABIĆ: Očekujemo da u januaru stigne milion vakcina

BRNABIĆ: U utorak poznate mere za Novu godinu

– Nećemo imati dodatnog osoblja, imaćemo samo konsultanta sa Klinke za infektivne i tropske bolesti. Sve će raditi naši lekari. Mi ćemo primati pacijente sa lakšim kovid formama za koje će naš zadatak biti da ih pratimo i u slučaju pogoršanja stanja, po unapred predviđenoj proceduri, transportovaćemo ih u kovid bolnice. Presudno za hospitalizaciju kovid pozitivnih pacijenta je upravo indikacija za psihijatrijsko lečenje – rekla je Stašević Karličić za medije

Ona se osvrnula i na slučaj nage žene iz centra prestonice. Doktorka Stašević Karličić kaže da značajan problem kod pacijenata sa psihičkim problemima to što često nisu voljni da sarađuju, a po otpustu iz klinike nevolja je u tome što ne nastave redovno da uzimaju propisanu terapiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter