Izvor: Blic.rs
01.09.2020 u 13:22
0

KRITIČNO 6,5 ODSTO PACIJENATA: U bolnicama u Srpskoj trenutno se leči 230 osoba!

U bolnicama u Srpskoj na lečenju je ukupno 230 pacijenata, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru 64, a u opštim bolnicama 166.

Na respratoru je ukupno 15 pacijenata 14 u UKC RS i jedan u Univerzitetskoj bolnici Foča, piše Srpskainfo.

U UKC RS u izolaciji je trenutno devet pacijenata koji čekaju rezultate testiranja. Srednje tešku kliničku sliku ima 35, a tešku njih šestoro. Na kiseoničkoj maski je 20 obolelih od Covid-19. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, životno je ugroženo 14 pacijenata.

SAZNAJTE I OVO…

Građani Srbije od DANAS u Bugarsku bez PCR testa

„NE MOŽEMO DA KAŽEMO DA VIRUSA NEĆE BITI“: Dr Kon o školskoj godini i uvedenim merama

DEVOJČICA (12) SE POVREDILA U DVORIŠTU VRANJSKE ŠKOLE: Vatrogasci sekli šipku da je oslobode

ĆUPRIJA: Nemačka kompanija otvara 450 radnih mesta!

UŽAS U ŽABARIMA: Žena (42) izbola muža (32) NOŽEM?!

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO ĐACIMA POLAZAK U ŠKOLU: Želim vam da proslavljate predstojeće uspehe

Jela Aćimović, epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS, kaže da je, u odnosu na ukupan broj hospitalizovanih u bolnicama u Srpskoj, u kritičnom stanju 6,5 odsto njih.

– UKC RS ima najviši procenat onih koji su u kritičnom stanju – 22 odsto, a 14 osoba je na respiratoru – kaže Aćimovićeva.

Dodaje da se epidemiološka situacija malo stabilizuje, ali da i dalje imamo visok nivo transmisije korona virusa kako na dnevnom, tako i na sedmičnom, odnosno petnaestodnevnom nivou.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter