Izvor: kurir.rs
01.11.2020 u 12:26
0

KULTURA ZADAJE UDARAC KORONI: Bemus, Festival igre i Slobodna zona po planu!

JDP, BDP i Pozorište Puž otkazali su ovog vikenda svoje predstave iz epidemioloških razloga, ali kulturni život u Srbiji nastavlja se nesmetano. Zasad će po planu biti održana Slobodna zona, Beogradske muzičke svečanosti i nastavak Beogradskog festivala igre. Vrhunski koncerti svetskih i domaćih muzičara, u širokoj paleti umetničke muzike – od bečke klasike do uzbudljivih spojeva sa pop, džez i izvornom muzikom – čine ovogodišnji 52. Bemus, koji će se od sutra do 13. novembra održati u Beogradu, saopštili su iz Cebefa.

U izboru umetničkog direktora Bojana Suđića, manifestaciju ipak u nedelju neće moći da otvori proslavljena argentinska pijanistkinja Marta Argerič, nastupom na Kolarcu. Ona po savetu lekara ne sme da putuje. – Na Bemusu ćemo održati programe koji budu mogući. Programe ćemo planirati dan za dan – rekao je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Kao omaž kompozitorki i akademiku Isidori Žebeljan (1967-2020), Simfonijski orkestar RTS izvešće dve njene kompozicije, uključujući i premijeru ostvarenja „Usliši, Isuse, molitve moje“ s gošćom, sopranom Anetom Ilić. Godišnjica Ludviga van Betovena biće obeležena izvođenjem njegovih simfonija, klavirskih koncerata i uvertira, ali i kamerne muzike za različite sastave.

Koncert tradicionalne muzike u originalnim interpretacijama Braće Teofilović širi žanrovsku lepezu ovogodišnjeg programa. Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre, najavila je gostovanje plesne trupe Drezden Frankfurt s predstavom u koreografiji Jakopa Godanija za 22. decembar na sceni beogradskog Sava centra.

VERNICI ISPRAĆAJU SVOG VOĐU

ONI ĆE GOVORITI NAD ODROM PREOSVEĆENOG MITROLOPITA!

MITROPOLIT AMFILOHIJE SVE ŠTO JE IMAO DAO JE NARODU: Objavljen spisak lične svojine Amfilohija

UŽIVO! SAHRANA MITROPOLITA: Vernici ispraćaju SVOG VOĐU

PODGORICA U CRNOM: DEJAN BODIROGA DOPUTOVAO NA SAHRANU MITROPOLITA AMFILOHIJA

PREDSEDNIK SRBIJE DANAS NA SAHRANI AMFILOHIJU

DIREKTAN PRENOS! PRAVOSLAVDIREKTAN PRENOS! PRAVOSLAVNI SVET SE OPRAŠTA OD MITROPOLITA AMFILOHIJA! (VIDEO)

PRVI VOZGLAS NA LITURGIJI MITROPOLITU AMFILOHIJU JE BIO NA ARAPSKOM! Učinio ga je jeromonah Prokopije iz Antiohijske patrijaršije!

 Nadamo se da će epidemiološke okolnosti biti na strani Beogradskog festivala igre i naše publike u tom momentu. Festival nastavljamo 6. novembra, kada će Kompanija 111 iz Tuluza nastupiti na sceni Ateljea 212. sutradan, 7. novembra, Kompanija Inbal Pinto nastupiće na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, a nastup Kompanije Silvije Gribaudi zakazan je za 9. novembar u beogradskom pozorištu Madlenijanum – kazala je Aja Jung. Festival Slobodna zona startuje 5. decembra, a već su rasprodate karte za prvo veče i premijeru muzičko-filmskog performansa „Nick Cave – Idiot Prayer“.  


Za ljubitelje džeza

Koncert Vasila Hadžimanova i Matije Dedića

Dvadeset treće izdanje Pančevačkog džez festivala ove godine održaće se uživo od 5. do 7. novembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. Publika će moći besplatno da gleda koncerte šest internacionalnih sastava muzičara iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Italije i Izraela. Ulaz na sve nastupe biće besplatan, uz prethodno preuzimanje karata. Najveće zvezde, duo Vasil Hadžimanov – Matija Dedić i Wolfgang Puschnig Fulsome X nastupaju druge večeri.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter