Izvor: Tanjug
20.06.2020 u 21:46
0

KURTI: Srbija izborima DOKAZUJE SUVERENITET nad KOSOVOM!

Izbori Srbije na KiM su više od glasanja, to je efikasna primena suvereniteta Srbije na Kosovu, saopštilo je Samoopredeljenje, partija Aljbina Kurtija, optužujući vladu u Prištini da je odgovorna za to.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

ALBANCI SKRNAVE VISOKE DEČANE: Srpska svetinja IZUZETNO UGROŽENA, ministarstvo PISALO UNESKU

Nova TRAGEDIJA potresla SVET! U Sijetlu NASTRADAO još jedan AFROAMERIKANAC (19) (VIDEO)

PODGORIČKI NOVI SKANDAL! Crnogorci zatvorili granicu sa Srbijom!

SEVALE VARNICE ZBOG PODELE KiM: Grenel na Tviteru razmenio OŠTRE REČI sa izvestiocem za Kosovo u EP!

JANKOVIĆ: Epidemija se nije otela kontroli, isključeno je uvođenje policijskog časa!

– Održavanje izbora Srbije na Kosovu i tretiranje Kosova kao svog dela je kršenje integriteta i suvereniteta. Kosovski Srbi za Skupštinu Srbije 21. juna neće glasati kao glasači u inostranstvu s dvojnim državljanstvom, poštom ili u Kancelariji za vezu u Prištini, već kao građani unutar Srbije i na glasačkim mestima koje su otvorile vlasti Srbije u opštinama Republike Kosovo – kaže se u reakciji Samoopredeljenja.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, „nelegalna i nelegitimna kosovska vlada ćuti pred mešanjem Srbije“.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

AMFILOHIJE POZVAO VERNIKE DA SE PRIDRŽAVAJU MERA: Dužnost nam je da čuvajuće sebe, čuvamo i sve oko sebe

ŠALJU GA U SAMOUBILAČKU MISIJU: Američki F-35 kreće u napad na ruski S-400, mesto za udar je idealno

HAG SKRIVA KLINIČKU SLIKU MLADIĆA: General sve nemoćniji?!

RS: Migrantska kriza u BiH preti da eskalira!

RAJAN: Najnoviji coronavirus u Kini, evropskog porekla!

– Omogućavanjem ovih izbora srpske tvrdnje su opravdane i legitimisane. Nakon ukidanja mera reciprociteta i odricanja od članstva u međunarodnim organizacijama, vlada je u roku od nekoliko dana ugrozila sve što se tiče zaštite državnih interesa i integriteta države Kosovo. Ovakav način glasanja, kada jedna država otvori biračka mesta na teritoriji druge, bez presedana je. Srpskih glasača ima i u drugim delovima regiona, ali nigde drugde Srbija ne može da otvori biračka mesta, čak ni u Republici Srpskoj -navodi se u saopštenju koje je objavila Koha, a prenosi Kosovo onlajn.

U međuvremenu, premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti rekao je da je dozvolio održavanje ovih izbora na osnovu prethodne prakse, podseća Koha.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter