Izvor:
05.06.2017 u 23:21
0

Lavrov: NATO GOMILANJEM TRUPA DESTABILIZUJE EVROPU!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže da zemlje-članice NATO pokušavaju da promene postojeći odnos snaga u Evropi što, kao i nagomilavanje vojnog potencijala i stvaranje sistema protivraketne odbrane SAD, destabilizuje situaciju na evropskom kontinentu.

"Moramo da konstatujemo da pokušaji da se promeni postojeći odnos snaga u Evropi, neviđeno od završetka Hladnog rata povećanje vojnog potencijala bloka, povećanje obima aktivnosti vojne obuke, kao i konstantno stvaranje sistema protivraketne odbrane SAD i njenog evropskog segmenta, destabilizuju situaciju na evropskom kontinentu", ocenio je Lavrov.

On je na početku sastanka sa svojim beloruskim kolegom Vladimirom Makejem dodao da su takvi potezi u suprotnosti sa odlukama samita OEBS i samita Rusija-NATO o stvaranju zajedničkog prostora mira, bezbednosti i stabilnosti na evroatlantskom prostoru ocenivši da oni "direktno utiču na nacionalne interese Rusije i Belorusije".

"U tom smislu, zajedničke akcije naših zemalja, ukljucujući i putem Organizacije sporazuma o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) dobijaju posebno znacenje", konstatovao je Lavrov.

On je na konferenciji za novinare nakon razgovora sa beloruskim kolegom istakao da su se Rusija i Belorusija dogovorile da razmenjuju informacije o kontaktima sa NATO, preneo je Sputnjik.

"Dogovorili smo se da i dalje koordinišemo pristupe o izgradnji odnosa sa NATO, da razmenjujemo informacije o kontaktima sa Alijansom", rekao je Lavrov.

Istakao je i da su obe strane izrazile zabrinutost zbog povećane vojne aktivnosti NATO na istoku Evrope

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter