Izvor: KURIR
13.07.2024 u 09:59
0

LUKA DAO 2 MILIONA DA SE MALOM RADOJU RENOVIRA KUĆA: Platiće dečaku i sestri more, kupiti odeću, a i sezonsku kartu za Zvezdu

Priča o 12-godišnjem dečaku Radoju Đokiću, koga je majka ostavila na rođenju, digla je Srbiju na noge. Njega i sestru Ivonu prihvatila je baka Mira Marković, žive u selu Katrga kraj Čačka, a on obavlja sve poljoprivredne poslove i čuva stoku. Nakon pisanja Kurira mnogo se ljudi javilo da pomogne, a Luka Petrović iz Beograda donirao je 2.000.000 dinara za renoviranje stare kuće.

Pomogao je i Dragiša Tomić, privrednik iz Požarevca, koji gradi kuću i štalu.

– Presrećni smo, vredni majstori su tu svakog dana, zahvalni smo Dragiši do neba. A gospodin Petrović je okrenuo celo selo samo da pronađe moj broj. Ganula ga je priča .Pošto se kuća već gradi, razgovarao je sa ovim ljudima i rešili su da on da novac za renoviranje stare kuće. Priložio je dva miliona dinara i rekao da je tu šta god da treba. Sobe u staroj kući su nam kompletno renovirane, s novim nameštajem. Hvala svima od srca, hvala i vama koji ste objavili priču – govori u dahu baka Mara.

KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA: Na ovim prelazima su trenutno najveće gužve

Kaže da je Petrović hteo i da decu odvede na more sa svojom porodicom, jer nikad nisu bila. Ali Radoje bi da to pričeka.

– Rekao sam da neću ove godine na letovanje. Hoću da budem ovde dok se gradi moja kuća. Želja mi se sada ispunjava pred očima. Volim da budem s majstorima – objašnjava živahno dečak:

– U subotu dolazimo sestra i ja kod čika Luke. Kazao nam je da će nam kupiti obuću i odeću. Dobiću i sezonsku kartu za utakmice Crvene zvezde. Ja sam zvezdaš kao čika Luka i njegov sin i zajedno ćemo ići na stadion. Mojoj sreći nema kraja!

Uveliko je vreme žetve. Posla ima dosta:

– Školu neću zapostaviti, završiću za vozača motornih vozila i baviću se poljoprivredom. To volim. Život mi se sada skroz promenio!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter