Izvor:
15.05.2017 u 15:49
0

MAKRON SPREMAN DA IMENUJE PREMIJERA: Ali prvo se sastaje sa Merkelovom!

Emanuel Makron već danas, prvog dana od kada je preuzeo dužnost predsednika Francuske, počinje svoje aktivnosti, pošto se sastaje u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a moguće je da će otkriti i ime novog francuskog premijera.
Među imenima koja se pominju za tu poziciju, najviše se spekuliše o 46-godišnjem poslaniku Eduaru Filipu, članu Republikanske partije, koji je uglavnom nepoznat glasačima, javlja AP.
Na njegovo imenovanje za predsednika francuske vlade gledalo bi se kao na napor centriste Makrona da formira većinu u parlamentu privlačenjem desnice.
Neimenovani izvor blizak Makronu rekao je za Rojters da će novi premijer Francuske biti danas imenovan, a da će zemlja dobiti novu vladu u utorak.
S druge strane, Makronova poseta Berlinu, prvo putovanje u inostranstvo od kada je inaugurisan, ukazuje na njegovu nameru da brzo napreduje u ispunjavanju obećanja iz predizborne kampanje kako bi oživeo podršku Evropskoj uniji za njenu reformu i ojačavanje, navodi AP.
Makron će se sa Merkelovom sastati kako bi sa njom započeo saradnju na tri prioritetna polja – bezbednost, ekonomija i investiranje, socijalna zaštita – najavilo je Makronovo okruženje.
Nemačka kancelarka je u nedelju 7. maja, nakon što su objavljeni prvi rezultati drugog kruga predsedničkih izbora, među prvima srdačno čestitala Makronu ubedljivu pobedu nad liderkom krajnje desnice Marin le Pen.

Izvor: Tanjug

Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter