Izvor:
23.08.2018 u 13:38
0

Migranti na Siciliji i dalje čekaju na iskrcavnje!

Predstavnici italijanske kancelarije za zaštitu ličnih prava ukrcali su se na brod Obalske straže u luci u Siciliji na kojem se već danima nalazi 150 migranata koji čekaju da se iskrcaju, a nakon što se ministar unutrašnjih poslova Italije "zakleo da se nijedna noga neće spustiti na njihovo tlo".

Posada broda Oblaske straže "Dičioti" spasla je oko 190 migranata sa pretrpanog broda 16. avgusta, a njih šesnaestero hitno je evakuisano zbog zdravstvenih problema.

U međuvrene, a nakon št je usvojena žalba suda za maloletna lica, 27 tinejdžera bez pratnje dobilo je dozvolu da se iskrca u luci Katanija na Siciliji.

Ministar unutršnjih poslova Mateo Slavini i danas je potvrdio da neće promeniti stav o tome da nikom od odraslih ilegalnih migranata nije dozvoljen ulazak u zemlju.

RAI izvestila je da je na brod Obalske straže dostavljena hrana, što znači da će Italija čekati i dalje da Evropska unija preuzme azilante, od kojih su većina Ertirejci.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Les Echos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter