Izvor:
27.05.2019 u 09:59
0

MIHAJLOVIĆ: Ako i jedna žena trpi nasijle,nismo zadovoljni!

Dokle god ijedna žena trpi bilo kakav vid nasilja, ekonomsko, fizičko ili psihičko, ne možemo biti zadovoljni onim što smo postigli, ali moramo biti brži i efikasniji, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na konferenciji za medije pre početka sastanka o primeni Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena.

Mihajlovićeva je rekla da je neophodna šira društvena akcija, kako bi se svest o nasilju nad ženama podigla na još viši nivo.

Ona se osvrnula na ubistvo dve žene pre samo nekoliko dana u Novom Sadu i dodalae da je to upravo dokaz da se takve stvari događu pored nas.

– Smatram da svako od nas kao građanin ili građanka treba da se bori protiv nasilja – rekla je Mihajlović i istakla da nije dovoljno da država donese zakone, već da svaki pojedinac mora da se bori protiv nasilja.

Direktorka kancelarije UN Women u Srbiji Milana Rikanović rekla je da je Srbija ove godine dobila preporuku Komiteta o eleminisanju svih oblika diskrimacije žena u Srbiji.

– Sada već treba da se pripremimo, napravimo plan i za naredne četiri godine postgnemo rezultat – rekla je Rikanovićeva.

Ona je navela da statistika pokazuje da rodna ravnopravnost još nije u potpunosti primenjena u Srbiji, mada je mnogo toga ipak urađeno i da su rezultate održivi.

Ambasadorka Australije u Srbiji Rut Stjuart rekla je da se i Australija suočava s velikim izazovima kada je u pitanju rodna ravnopravnost i da joj je zadovoljstvo da razmeni iskustvo sa Srbijom oko ovog problema.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter