Izvor: Tanjug
13.10.2021 u 13:38
0

MIHAJLOVIĆ: Međunarodna zajednica ne sme da bude nema na nasilje nad Srbima

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pozvala je danas povodom novog talasa nasilja na severu Kosova i Metohije međunarodnu zajednicu da reaguje i da ne ostaje nema kada je Srbima u pokrajini ugrožen život.

PROČITAJTE JOŠ:  BORELJ POZVAO NA HITAN PREKID NASILJA I JEDNOSTRANIH POTEZA PRIŠTINE NA KIM!

-Srbija se zalaže za politiku mira, za dijalog i kompromis, ali ostaje bez podrške druge strane i međunarodne zajednice, koja ostaje nema kada je Srpkinjama i Srbima ugrožen život- rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade naglasila je da u trenucima kada je potrebno da se dijalog nastavi, ovakve provokacije, pretnje i represija neće pomoći.

-Zašto međunarodna zajednica ostaje nema na nasilje nad Srbima i toleriše pokušaje (prištinskog premijera Aljbina) Kurtija da region vrati u prošlost -pitala je Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ: Poslanici SNS pozivaju KFOR da reaguje

Pokazivanje sile prema žiteljima severne Mitrovice nedopustivo je, rekla je ona i dodala da pretnje po bezbednost i opstanak Srba u pokrajini neće dovesti do kompromisa koji je neophodan.

-Nove, planske provokacije, demonstracija policijske represije i nasilje koje sprovode predstavnici privremenih institucija u Prištini, u suprotnosti su svemu čemu teže region i Evropa u 21. veku, a to su razvoj, tolerancija i saradnja- rekla je Mihajlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter