Izvor: Happy BSC
26.10.2021 u 18:18
0

MILORAD ILIĆ ZA „TELEMASTER“: Bogate zemlje su u krizi kao i ceo ekonomski sistem!

Gost emisije „Telemaster“ ekonomski analitičar Milorad Ilić govorio je o predlogu rebalansa budžeta o kome se danas govorilo na sednici Vlade Srbije.

– Počela je rasprava o predlogu rebalnsa budžeta. Kada Vlada proceni da je napravila greške u proceni ona ispravno mora da radi korekciju upravo da bi novac otišao na onu stranu gde je nedostajao. To je uobičajena praksa Vlade.

PROČITAJTE JOŠBrnabić: Digitalizacija značajno uticala na posledice korone

– U nekom segmentu nisu dovoljno pokriveni troškovi i nije dovoljno investirano i onda oni odlučuju na koji način će to da isprave. Bogate zemlje jesu u krizi kao i ceo ekonomski sistem.

– Mi smo uvozno vrlo zavisna zemlja. Transportni troškovi kada skoče oni oštećuju jeftinu robu.

PROČITAJTE JOŠOD 1. JANUARA U EVROPU SAMO SA VAKCINOM: PCR i antigenski test više NE VAŽE

– Privrednici nemaju dovoljno kreditnih zahteva koji bi trebalo da budu dugoročnog karaktera. Svi realni razlozi pokazuju da bi cena gasa trebala da ide na dole, a ne na gore- izjavio je ekonomski analitičar Milorad Ilić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter