Izvor: tanjug
08.11.2021 u 13:08
0

Ministarka Joksimović upoznala izraelsku delegaciju sa ustavnom reformom

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joskimović sastala se danas sa delegacijom Izraelskog nacionalnog koledža za odbranu, i tom prilikom je upoznala sa aktuelnom ustavnom reformom u Srbiji koja će, tvrdi, unaprediti nezavisnost pravosuđa.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U GORNJEM MILANOVCU: Tokom vikenda 77 novozaraženih

Kako je saopštilo ministarstvo, Joksimović je pored razgovora o bilateralnim odnosima dve zemlje i saradnji u brojnim oblastima, upoznala visoke predstavnike izraelskih ministarstava, koja se bave pitanjima nacionalne odbrane, o učešću Srbije u Zajedničkoj spol?noj i bezbednosnoj politici EU, kao i sa strateškim opredeljenjem i prioritetima Vlade Srbije kada je reč o našem pristupanju Evropskoj uniji.

-Angažovano radimo na realizaciji ubrzanja procesa pristupanja EU, koristeći priliku koju pruža nova metodologija politike proširenja EU koja podrazumeva i snažniju ukl?učenost najodgovornijih političkih zvaničnika i zemlje kandidata, ali i država članica Unije -rekla je ministar i ukazala na rezultate koje je Srbija postigla u reformskom procesu, a koji su notifikovani i u Izveštaju Evropske komisije za 2021.godinu.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI USPEH EKONOMSKOG FAKULTETA: STUDENTI OBORILI SVE REKORDE!

Prema njenim rečima, preporuka Evropske komisije da bi pregovore Srbije sa EU i formalno trebalo nastaviti otvaranjem klastera za koje je naša zemlja potpuno spremna, pokazatelj je da je uvaženo sve što je Vlada uradila u oblasti vladavine prava, očuvanja i razvoja ekonomije, na unapređenju regionalne saradnje i posebno na jačanju otpornosti društva u vreme panedmije kovid-19.

Joksimović je istakla i aktivnosti Srbije na uključivanju debatuu okviru Konferenciju o budućnosti Evrope i ključnom okviru za definisanje održivog napretka svih koji tu budućnost treba da dele.

Iz ministarstva su istakli da izraelska delegacija boravi u našoj zemlji kako bi se bolje upoznala sa aktuelnom situacijom u Srbiji, a njeni članovi su ministarku Joksimović informisali o radu Izraelskog nacionalnog koledža za odbranu, čiji je cilj, navode, uspostavljanje i sprovođenje sveobuhvatne nacionalne odbrambene doktrine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter