Izvor: Novosti.rs
17.12.2020 u 09:40
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O PORAŽAVAJUĆIM VESTIMA: Žene zbog straha i sramote trpe i ne prijavljuju nasilje

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da su poražavajuće informacije da se u dva prethodna dana desilo nekoliko slučajeva porodičnog nasilja, u kojem su ubijene dve žene.

Još jednu ženu je muž pokušao da ubije, dok su jedna žena i njena ćerka fizički napadnute od strane muža i oca.

– U samo dva dana, a da znamo, pet žena je bilo žrtva nasilja, od toga su dve izgubile život. To nije normalno i to je za svaku osudu – istakla je Mihajlović u saopštenju.

Navodi da svaka kriza, pa i ova izazvana korona virusom, otvara brojne probleme i stvara pukotine koje se odražavaju na celo društvo, ali da ništa ne opravdava nasilje nad ženama.

– Kolika god da je potreba za izbegavanjem socijalnih kontakata, nagomilanog besa i frustracija, straha za egzistenciju, nijedan razlog ne opravdava podizanje ruke na ženu – rekla je ona.

SVE O SPORTU

Vilijam Furtado pozitivan na korona virus: Nalazi se u kućnoj izolaciji

MOĆNI SRBIN: Jokićeve sistencije i flert sa tripl-dablom

CRNO-BELI ĆE BITI PRESREĆNI: Evo kako Sadik provodi svoje slobodno vreme

Mihajlović je podsetila da je od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici razmatrano više od 166.000 slučajeva nasilja u porodici, da je doneto više od 60.000 hitnih mera zabrane prilaska i udaljenja nasilnika iz porodice i izrađeno skoro 52.000 individualnih planova zaštite žrtava, ali da to nije dovoljno, ako se svi ne uključimo u borbu protiv nasilja.

– U ovoj godini, do sada, brojimo 26 ubijenih žena žrtava nasilja. Ako mislimo da se izborimo sa nasiljem i da sumornu statistiku zamenimo društvom bez nasilja, zarad bolje budućnosti naše dece, onda ne možemo da se oslonimo samo na zakone – navela je Mihajlović.

Ona kaže da žene, zbog straha ili sramote, ne prijavljuju nasilje.

– Mi, kao komšije, prijatelji i rođaci, mislimo da je nasilje privatna stvar, zašto da se mešamo, i onda imamo ovako crne ishode. Hajde da to zajedno menjamo – zaključila je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter