Izvor: Tanjug
01.09.2020 u 09:05
0

MINISTARSTVO PROSVETE: Škole potpuno spremne za rad

Nova školska godina počinje danas, u cilju zaštite đaka i zaposlenih od virusa korona propisane su mere koje se moraju poštovati, a u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ističu da su sve škole potpuno spremne za rad.

-Dali smo sve od sebe da škole budu spremne za prvi dan nove školske godine i verujem da će tako biti. Po svim našim izveštajima, sve škole su potpuno spremne za rad- rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Dušan Kićović.

OVO ĆE VAS ZANIMATI…

ŠOK ZA ORGANIZAM! NAKON TROPSKIH VRUĆINA STIŽE ZAHLAĐENJE: Sutra HLADNIJE ZA 10-15 STEPENI!

PREDSEDNIK SRBIJE SA AMBASADOROM RUSIJE: Vučić sutra dočekuje Bocan-Harčenka

NEMA VIŠE PENA PARTIJA: Kazne za masovna okupljanja 500.000 dinara! Državu jedan dan lečenja košta 1.000 evra!

KORONA ISPRAZNILA PLAŽE U CRNOJ GORI: Snižene CENE, ali UGOSTITELJI gutaju KNEDLU!

MINISTAR ZDRAVLJA ODLUČIO! BUGARSKA OD SUTRA UKIDA PCR TEST: Možete na more putovati bez opterećenja!

ŠOK: U Sloveniji pao sneg!

Naveo je da su svi direktori škola dobili stručno uputstvo o tome šta u slučaju da se virus korona pojavi u obrazovnim ustanovama.

-To podrazumeva prostoriju za dete koje će se u tom trenutku izolovati. Takođe, postoji osoba koja će biti kontakt sa školskim dispanzerom pripadajućem Domu zdravlja tako da računamo da će škole i u tom pogledu biti spremne -dodao je Kićović.

Prvog dana nove školske godine prvi čas biće posvećen kovid infekciji, ali će se o virusu korona govoriti i na časovima razredne nastave, građanskom vaspitanju, biologiji, fizičkom i zdravstvenom vaspitanju.

IZBORI U CRNOJ GORI…

OGLASIO SE KRIVOKAPIĆ: Odnos Crne Gore prema Srbiji će se promeniti nakon naše pobede!

VELIČANSTVENO U PODGORICI: Građani se okupili oko hrama, mašu srpskim i crnogorskim zastavama i SLAVE POBEDU (VIDEO)

OTKRIVENO ŠTA TRAŽI: Dritan stavlja pečat na budućnost Crne Gore!

Ovo su KONAČNI REZULTATI izbora u Crnoj Gori!

KRIVOKAPIĆ: Desila se sloboda! Neka nam priđu sve nacionalne stranke!

HAOS U NIKŠIĆU: Automobilom uleteo u grupu koja je slavila! Ima povređenih! (VIDEO)

PODGORICA SLAVI! Krivokapića primio Amfilohije!(VIDEO)

Zbog epidemije virusa korona, časovi će trajati 30 minuta, a đaci će u školu morati da dolaze sa maskama, dok su za one koji zbog bolesti ne mogu da nose maske obezbeđeni viziri.

Po preporuci Kriznog štaba za suzbijanje Kovida-19, odeljenja koja imaju više od 15 učenika dele se u dve grupe.

Inače, 97 odsto roditelja opredelilo se da im deca prate nastavu u školi, a samo tri odsto se izjasnilo da žele da im deca ostanu kod kuće i prate nastavu na daljinu.

Za učenike čiji su se roditelji opredelili da prate nastavu od kuće ocenjivanje mora biti u školi i ti đaci će dolaziti u školu na proveru znanja u zakazanom terminu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter